35 000 bányászgépet telepít át Kínából Oroszországba egy bitcoin bányászati cég

35 000 bányászgépet telepít át Kínából Oroszországba egy bitcoin bányászati cég
Mindössze négy hónappal a bitcoin bányászati tevékenységének Kínában történő indulása után a The9 City komoly ellenállással találta szemben magát. Kína szigorított a kriptobányászati tevékenységen, így a vállalat most új országot keres hazájának.

A sanghaji székhelyű The9 City online szerencsejáték- és bitcoin bányászati cég 15 megawatt kapacitásról szóló megállapodást kötött az oroszországi székhelyű BitRiver szolgáltatóval - írja a bitcoinbazis.hu.

A The9 közölte, hogy a BitRiverrel kötött kezdeti hosting időszak két év lesz, amely további egy évvel meghosszabbítható. Ez része a The9 folyamatos törekvésének, hogy különböző régiókban keressen áramot és létesítményeket a bitcoin bányászati berendezéseinek telepítéséhez, akár saját kapacitáson, akár szolgáltatókon keresztül.

A The9 eredetileg egy Nasdaqon jegyzett online játékcég volt, de januárban úgy döntött a vállalat, hogy belevág a kriptobányászatba. Februárban meg is kezdte működését, március végén körülbelül 126 BTC volt a tulajdonában egy amerikai hatósági jelentés szerint.

A bitcoin bányászattal foglalkozó vállalatnak szabályozási ellenszéllel kell most azonban szembenéznie, mivel a kínai tartományi kormányok júniusban utasítást adtak a bitcoin bányászati létesítmények energiaellátásának leállítására.

A BitRivernél eddig lefoglalt 15 megawatt azonban úgy tűnik, hogy a The9 által az év elején vásárolt összes berendezés elhelyezésére messze nem elegendő, a vásárlások műszaki specifikációja alapján.

A The9 és a kínai beruházás

A márciusban közzétett 2020-as éves jelentése alapján a The9 az első negyedévben több körben bocsátott ki új részvényeket, hogy pénzt gyűjtsön a bitcoin bányászati berendezések régebbi generációjának megvásárlására, amikor a legújabb generációs gépekből alig volt elérhető a piacon.

Január és március között a The9 több mint 35 000 régi típusú bitcoin ASIC bányászgépet vásárolt, amelyek együttes hash teljesítménye 745 petahash/másodperc.

Ezek többségét különböző kínai tartományokban telepítette, köztük Szecsuánban, Hszincsiangban, Csinghajban, Belső-Mongóliában és Gansuban – áll a vállalat éves jelentésében.

Márciusban a The9 továbbá vásárlási megállapodást írt alá a Bitmainnel a Bitmain AntMiner S19j 24 000 új modelljének megvásárlásáról nagyjából 82 millió dollárért. Az akkori állapot szerint 16,6 millió dollárt fizetett az első részletre, novembertől induló szállítással.

A The9 arról nem számolt be, hogy konkrétan mit tervez a Bitmaintól érkező új gépekkel, hol is lesznek elhelyezve.

A vállalat egyike azon, az amerikai tőzsdén jegyzett kínai bitcoin bányász cégeknek, amelyeket érint a bányászati tilalom Kínában.

A NYSE-n jegyzett BIT Mining, amely korábban 500.com néven volt ismert, a múlt hónapban jelentette be áttelepítési tervét Kazahsztánba, mivel elrendelték a Szecsuánban található bányászati létesítményeinek bezárását.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!