320 digitális eszközzel segíti az oktatást a Vodafone Alapítvány

320 digitális eszközzel segíti az oktatást a Vodafone Alapítvány
270 tabletet és 50 laptopot osztott ki a Vodafone Magyarország Alapítvány Békés és Csongrád megyében, hozzájárulva ezzel a kistérségi iskolákban tanuló diákok digitális oktatásához. Az eszközadományok révén az alapítvány közel 3000 diákhoz és 400 pedagógushoz juttatta el a digitális oktatás kínálta lehetőségeket.

A Vodafone Magyarország Alapítvány évek óta a digitális oktatás elkötelezett támogatója. Az elmúlt fél évben pedig a digitális oktatás, illetve az ehhez szükséges feltételek – tudás és eszközök – megteremtése fontosabb lett, mint valaha, így az utóbbi időben az alapítvány tevékenységének jelentősége még jobban felértékelődött.

A Vodafone Magyarország Alapítvány az új tanévben 320 digitális eszközzel (tabletekkel és laptopokkal) segítette a Csongrád és Békés megyében található, zömmel kistérségi iskolákat. Az eszközadományból az általános iskolák mellett szakközépiskolák és gimnáziumok is részesültek. Az eszközöket június és október között kapták meg az iskolák, így nagy részüket már a szeptemberi tanévkezdéskor használatba vehették a diákok és a pedagógusok. A kezdeményezésnek köszönhetően közel 3000 diákhoz és 400 pedagógushoz juttatták el a digitális oktatás kínálta lehetőségeket.

„A Vodafone Magyarország Alapítvány kiemelt fókuszterülete az oktatás, hiszen ez társadalmunk egyik legfontosabb alapköve. Évek óta aktívan részt veszünk a digitális felzárkóztatásban, és évek óta dolgozunk azon, hogy a lehető legszélesebb réteg számára elérhetővé tegyük a digitális eszközöket és internethozzáférést. Nagy öröm számomra, hogy a most bejelentett eszközadományainkkal ismét több ezer diák és több száz pedagógus részesülhet a digitális világ nyújtotta lehetőségekből – kiváltképp egy ilyen nehéz pandémiás helyzetben.” – mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának Alelnöke.

A Vodafone Magyarország Alapítvány mostani eszközadománya nem egyedi eset, ugyanis immár öt éve működik nagy sikerrel az alapítvány Digitális Iskola Programja, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetű térségek tanulói számára is elérhetővé tegye a digitális világ nyújtotta lehetőségeket. A Digitális Iskola Program létjogosultságát mi sem mutatja jobban, minthogy már a pandémiát megelőzően is országszerte mintegy 55 intézmény, csaknem 16 000 tanulója és 1800 pedagógusa csatlakozott a programhoz. A kezdeményezés keretében a Vodafone Alapítvány az elmúlt években a digitális eszközök biztosítása mellett a tanárok és diákok digitális kompetenciafejlesztésére is nagy hangsúlyt helyezett. Így digitális óravázlatokat gyűjtő oldalt indítottak, és a pandémia alatt a pedagógusok ingyenesen végezhették el a Vodafone Magyarország Alapítvány szakmai vezetésével készült digitális kompetenciafejlesztő e-learning képzést.

(foto: darkmoonart/pixabay)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Vodafone