102 milliárd mobil applikációt töltünk le idén

102 milliárd mobil applikációt töltünk le idén
A Gartner számai elképesztő növekedést mutatnak és jósolnak a mobil applikációk piacán. A fizetős letöltések aránya viszont csökkenő tendenciát mutat.

A Gartner 2013-as mobil felmérését elemzi a Techcrunch. A becslések szerint 20 milliárd dollárt költünk idén mobill appokra, 4,5 milliárd ezen felül az in-app purchases összege és 1,8 milliárd hirdetési bevételt generálunk a mobil alkalmazás fejlesztőknek. Az össz mobil alkalmazás piac így 26 milliárd dolláros üzletet jelent világszerte.

A számok nagyrészt növekedést mutatnak tavalyhoz képest az in-app purchase és a hirdetési bevételek területén, de a alkalmazás piaci bevételek a tavalyi adatokhoz képest csökkentek.

Az ingyenes letöltések száma 83 milliárd körül alakul 2013-ban és 9,1 milliárd alkalmazásért fizetnek is idén a felhasználók. Ezzel a mobil alkalmazások teljes piaca 102 milliárddal rekordot dönt. A fizetési hajlam viszont 2012 óta mintegy 1,5 százalékot csökkent, amely főleg az Android térhódításának köszönhető. Az alkalmazásfejlesztők így sem panaszkodnak, a fizetési hajlam csökkenés ellenére 5 milliárd dollárral nőtt az az összeg amit a felhasználók elköltöttek fizetős appokra ls duplázódott az in-app purchase is.

A trendek erős növekedést ígérnek a szektorban. A jövő évre 9 milliárdos bevétel növekedést prognosztizál, 36 milliárdos letöltés szám növekedés mellett.

A teljes piaci elemzést és prognózist a Techcrunch cikkében böngészhetik tovább.


Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!