Nagy lépést tett előre az AliExpress, érdemes lesz tőlük rendelni

Nagy lépést tett előre az AliExpress, érdemes lesz tőlük rendelni
Újratervezte logisztikai infrastruktúráját az AliExpress. Európa-szerte gyorsabb, akár 3-7 napos kiszállításra számíthatnak a vásárlók.

Bár a fogyasztók vitathatatlanul szeretik az AliExpress alacsony árait, a rendkívül hosszú, néha többhónapos kiszállítási idők sokak vásárlási kedvét elvették. Most viszont úgy tűnik, hogy a kínai e-piactér ráerősít az infrastruktúrára, logisztikai leányvállalatára, a Cainiaora építve minden megváltozhat – írja a kosarertek.hu az Eccomerce News hírei alapján.

Az AliExpress már három éve szeretné megvalósítani a 72 órán belüli kézbesítést. Ennek érdekében öt új csomagosztályozó raktár és elosztó központ épült Kínában, heti 80 cargo charter járatot rendszeresítettek, és egy önkiszolgáló hálózatot is kifejlesztettek. A tervek szerint ezekkel a változtatásokkal jelentősen csökkeni fog a csomagok kézbesítési ideje. A tengerentúlon létrehozott raktárbázisok pedig lehetővé teszik, hogy az ott tárolt árucikkek  akár 7 nap alatt eljussanak az európai megrendelőkhöz.

A vállalat elsősorban spanyol és francia piacait szeretné megerősíteni további befektetésekkel. A kiszállítási idő ezekben az országokban jelenleg tíz munkanap, mely a fejlesztések következtében akár 3 napra is csökkenhet.

Az AliExpress ezenkívül brandjét is erősíteni szeretné, ezért létrehozott egy saját automatákkal üzemelő, több mint 20 ezer pontból álló önkiszolgáló átvételi hálózatot.

A piactér azt is bejelentette, hogy Spanyolországban és Franciaországban időgaranciát fognak vállalnak, azaz minden késve érkezett csomag után 1 dolláros kupont ajánlanak fel kompenzáció gyanánt. Terveik szerint november végére több mint 300 charter járattal garantálhatják, hogy a megrendelt árucikkek mindenhova időben eljutnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!