Mostantól több mint 200 e-shop termékeit juttatják el a vevőkhöz az AlzaBoxok

Mostantól több mint 200 e-shop termékeit juttatják el a vevőkhöz az AlzaBoxok
Az AlzaBoxok ezentúl nemcsak az Alza, hanem számos más webshop termékeit is elhozzák a vásárlóknak. A nap 24 órájában kényelmesen átvehető és biztonságos kiszállítást a vevők többek között az Express One és a DHL Express által szállított csomagok esetében is kérhetik AlzaBoxba.

Magyarországon elsőként az AlzaBoxok fogadják külső logisztikai cégek szállítmányait a saját webshop termékeken kívül. A globálisan megkötött szerződéseknek köszönhetően ezentúl a DHL Express, a DPD, a GLS, a Packeta, a WE|DO és az Österreichische Post leányvállalataival (például az Express One + egy szlovák csomagküldő szolgáltatás) küldött csomagokat is a hozzájuk közel eső AlzaBoxba rendelhetik a vásárlók. Ennek eredményeként az AlzaBoxok több mint 200 e-shoppal vannak kapcsolatban az Alzán kívül. Jelenleg 185 AlzaBox szolgálja ki a megrendelőket Budapesten és környékén, egymillió csomagos havi forgalommal. A hálózat tovább bővül majd 2023-ban, az Alza készen áll arra, hogy az ügyfelek érdeklődésétől függően 1000 AlzaBoxot tegyen elérhetővé országszerte.

„Az AlzaBoxok segítségével hatékonyabbá és olcsóbbá válik a szállítás. Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól a magyar partnerek számára is elérhető ez a Csehországban és Szlovákiában már sikeresen működő szolgáltatás” – mondta Pajda Marianna, az AlzaBox üzletág magyarországi vezetője. Kiemelte: „Számításaink szerint mintegy 30%-kal kisebb karbonlábnyomot jelent a csomagautomatába szállított csomag, mint a közvetlen házhozszállítás”.

„Örülünk, hogy csatlakoztunk az Alzabox hálózathoz, amelynek köszönhetően nőtt a kézbesítési hatékonyságunk. Hatalmas előny, hogy címzettjeink részére immár éjjel-nappal elérhető a csomagátvétel, valamint lehetőségük van a házhoz kért csomagok tárgynapi átirányítására is. Ezt a szolgáltatásunkat Magyarországon az elsők között vezettük be. Futárjaink egy Alzaboxba való kézbesítés során több küldeményt is le tudnak adni, így tovább csökken az egy csomagra jutó szén-dioxid kibocsátásunk. Az AlzaBox együttműködésben terveink között szerepel a visszaküldés jövőbeli bevezetése, amely során címzettjeink a csomagautomatákon keresztül indíthatják meg a visszaküldés folyamatát. Bízom benne, hogy az Alzabox hálózattal rengeteg ügyfelünk és címzettünk napjait könnyíthetjük meg a karácsonyi időszakban” – tette hozzá Pesztericz Péter, az Express One ügyvezető igazgatója.

„A DHL Express Magyarország Kft. számára kiemelten fontos ez az együttműködés, hiszen így a DHL Express által kézbesítendő küldemények még gyorsabban és egyszerűbben, az ügyfelek igényeihez jobban igazodva juthatnak el a címzettekhez az Alzaboxok segítségével. A nap 24 órájában elérhető Alzabox automatákkal kibővült DHL Express csomagautomata hálózattal tovább tudjuk javítani a sikeres első kézbesítések arányát, ez a törekvés pedig egybevág a DHL Express céljaival, hiszen az Alzaboxok segítségével a szállítások ökológiai lábnyomát is csökkenteni tudjuk. Az új együttműködés által ügyfeleink számára még jobb, gyorsabb és rugalmasabb szolgáltatást tudunk nyújtani, hiszen így már több mint 220 helyszínen vehetik majd át a DHL Express által kézbesített küldeményeiket” – hangsúlyozta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: alza.hu