Magyar foci helyett hatalmas siker a Fantasy futball

Magyar foci helyett hatalmas siker a Fantasy futball
8500 regisztrált játékos az első héten a mérlege az első magyar fantasy futball játéknak. A játékot csütörtökön indították a szervezők valós adatokkal.

2013. október 17-én indult az MLSZ hivatalos Fantasy Futball játéka az MLSZ.hu-n, melyet a Statzup fejlesztett. A játék a Labdarúgó OTP Bank Liga küzdelmeinek objektíven mért statisztikáira épül, s minden szurkoló számára elérhető egyszeri regisztráció után, teljesen ingyenesen, a fantasy.mlsz.hu címen.

A játék elképesztően gyorsan sikert aratott a felhasználók között, ugyanis az első pár napban már több mint 8400 játékos regisztrált. Magyar startup ilyen gyorsan még soha sem szerzett ekkora népszerűséget. Bejött a Telekom, az OTP és a Microsoft várakozása, amikor már az elinduláskor támogatást adtak a játéknak, amely valós adatokon alapul.

A Big Data meglehetősen izgalmas megoldása segítségével nyomon lehet követni a játékosok minden eredményét, a fordulókban a saját csapatunkba tetszőlegesen válogatott focistákat válogatva érhetünk el pontokat.

A Statzup egy 4 fős magyar startup, amely az orosz InStat Football videoelemző cég méréseire építve indítja el saját fejlesztéseit, az MLSZ Fantasy Futball Liga a projekt első terméke, referenciamunkája, melyet a következő hónapokban több nemzetközi verzió követ majd.

A játékban található Magyarország legpontosabb, legaktuálisabb játékos-adatbázisa, kiegészítve a játékosok részletes statisztikáival, a játékosok adatlapjain helyet kap majd egy folyamatosan frissülő sajtófigyelő, sérült, eltiltott státuszok, grafikonok, hogy a felhasználók minden fontos információt megtudjanak csapatuk játékosairól.

Az Nb1-es csapatok és játékosok valós és fantasy teljesítményét látványos infografikákkal mutatják majd be a közönségnek, amelyeket a rendszer automatikusan generál majd, s azokat honlapján, blogjában bárki szabadon felhasználhatja majd.

A Statzup Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő adat-vizualizásciós játéka komoly sikereket érhet el a nemzetközi foci rajongók körében is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!