Kilencedik alkalommal indul el az egyetemi innovációkat felkaroló inkubációs program

Kilencedik alkalommal indul el az egyetemi innovációkat felkaroló inkubációs program
Az inkubációra iparágtól függetlenül bármilyen ötlettel lehet jelentkezni.

A 2018-ban indult Startup Campus University programban már húsz csapat nyert el több millió forintos befektetési ajánlatot és olyan, azóta több hazai és nemzetközi startup versenyen és akcelerátorban sikeresen szereplő vállalkozás tudott innen elindulni, mint a műanyagot lebontó baktériumokat fejlesztő és már a Techstars portfóliójában szereplő Poliloop, vagy a Hiventures már második körös befektetésre készülő Respray.

Az idén bekerülő csapatok egy hathetes, online vállalkozásfejlesztési képzéssel kezdik meg a programot, ahol a lean startup módszertannal és az üzleti modellel kezdve a termékfejlesztésen és az értékesítésen át a befektetési pitch kidolgozásáig átfogó képet kapnak a vállalkozásindítás alapjairól. A sok startupper számára bizonytalanságot jelentő vagy a fejlesztés során méltatlanul mellőzött szellemitulajdon-védelem kérdését a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szakembereivel járják majd körül a csapatok. Az inkubáció végén a csapatok befektetők és iparági szakemberek előtt mutathatják be a projektjeiket, az arra érett startupok pedig a Hiventures és a Startup Campus 20 millió forintos kezdőbefektetését is megszerezhetik.

A Startup Campus University program az eddigi évekhez hasonlóan most is vár bármilyen ötlet vagy prototípus fázisban járó projektet, iparágtól függetlenül. Emellett viszont idén a kiemelt fókuszterületeket az Adria Port Zrt. által adott kihívások jelölik ki, így a szervezők külön keresik azokat a megoldásokat, amelyek a logisztika, a kikötői technológia, valamint az intermodális szállítás területén tudnak skálázható, innovatív terméket vagy szolgáltatást nyújtani. Ilyenek lehetnek például a big data, a blokklánc, a robotika vagy a mesterséges intelligencia technológiájára épülő termékek és szolgáltatások, a felhő alapú és API megoldások, az 5G-vel kapcsolatos újítások, az önvezető járművek és drónok, vagy IoT és más okosmegoldások.

Az inkubációs program nyitott itthon és külföldön élő magyarok számára egyaránt, viszont feltétel, hogy a csapatban legalább egy egyetemista legyen. A szervezők május 23. éjfélig várják a legalább kétfős csapatok jelentkezését. Részletek a Startup Campus University honlapján: https://www.startupcampus.hu/scuniversity

Fotó: Startup Campus/Facebook

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!