Január 21-ig lehet jelentkezni a CEU startupokat támogató programjába

Január 21-ig lehet jelentkezni a CEU startupokat támogató programjába
A CEU startupokat támogató akcelerációs programja hat hónapos mentorálással, budapesti coworking irodával és mostantól bécsi jelenléttel is várja a jelentkezőket. A februárban induló kohortra január 21-ig lehet jelentkezni.

A 2016-os indulása óta a CEU InnovationsLab (röviden: CEU iLab) közel 80 csapat ötletét vagy induló projektjét segítette abban, hogy felkészüljenek a vállalkozóvá válás kihívásaira, és releváns válaszokat adjanak a növekedéssel együtt felmerülő kérdésekre.

A kurrens piaci igényeket és az egyetemi szinergiákat ötvöző startup-gyorsító program résztvevői egyben hallgatói is lehetnek a CEU releváns kurzusainak, és szorosan együttműködhetnek az egyetem hallgatóival az iLab gyakornoki programjának és az úgynevezett "Capstone" projektjeinek keretében. Így a csapatok közvetlenül kaphatnak (többek között) jogi, pénzügyi vagy adatelemzési támogatást olyan szakemberektől, akik szintén motiváltak a startup ötlet megvalósításában. Fontos része a programnak a mentorálás: a CEU iLab vezető- és készségmentorai sokféle szakmai háttérrel rendelkeznek, maguk is gyakorló vállalkozók és felsővezetők.

A 2017-ban Közép-Európa legjobb inkubátorháza címet elnyert CEU iLab akcelerációs programját folyamatosan fejleszti – ennek a fejlődésnek köszönhető az is, hogy a korábban egyéves program időszaka hat hónapra módosul. „Ahogy a startupjaink, mi magunk is egy folyamatosan tanuló szervezet vagyunk. Azt tapasztaltuk, hogy az első hat hónapban van a legnagyobb jelentősége a támogató rendszernek, az igazán elkötelezett alapítók ennyi idő alatt bizonyítani képesek a projektjük életképességét, és tudnak kevesebb támogatással, önállóan is fejlődni. Természetesen csapataink 6 hónap után alumniként továbbra is részei maradnak az iLab közösségnek, részt vesznek az eseményeken, workshopokon és a network örökös tagjai lesznek.” – fogalmazott Dr. Kozma Andrea, a CEU iLab igazgatója.

Újítás a korábbiakhoz képest az is, hogy a budapesti helyszín mellett a CEU bécsi campusán is megtalálható lesz az iLab. Az iLab programban résztvevő csapatok részt vehetnek az ausztriai ökoszisztéma jelentős szereplőit felvonultató Entrepreneurship Avenue rendezvényen, amelynek az iLab az idén társszervezője lesz.

Az iLab programjában résztvevők továbbra is teljes élvezői lesznek a budapesti coworking irodának és a budapesti campus infrastruktúrájának, a program továbbra is Budapesten zajlik, angol nyelven.

A februárban induló kohortra január 21-ig lehet jelentkezni az iLab weboldalán. A – többek között – a BrokerChooser-t, Talk-A-Bot-ot vagy a Salarify-t is támogató menedzsment (érettségi és iparági kitétel nélkül) olyan csapatokat vár, akiknek megoldásai nemzetközi szinten is értelmezhetőek, növelhetőek és fenntarthatóak.

Bővebb információ a programról és a jelentkezésről itt olvasható: https://www.ilab.ceu.edu/acceleration

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: CEU, Startup