300 millió forint – minden idők legnagyobb ajánlata a Cápák közöttben

300 millió forint – minden idők legnagyobb ajánlata a Cápák közöttben
Szinte mindegyik Cápa versenybe szállt a robotikával foglalkozó vállalkozásért. A tech vállalkozás mellett a húsleves, a hangoskép és egy munkaerőplatform is terítékre került.

Húsleves és társai

Ezúttal sem maradtak éhesek a Cápák, különösen akkor nem, amikor Varga László a Húsleves és társai vállalkozás megálmodja lépett eléjük. A közgazdász a pitchében 40 millió forintot kért a Cápáktól, 8%-os tulajdonrészért cserébe. A levesek, pörköltek és palacsinták készítésére épülő vállalkozás felkeltette a befektetők figyelmét. Különösen azután, miután Varga László kóstolót is kínált a Cápáknak egy-egy termékéből. A házhozszállítási rendszer kiépítésére szánt modellje azonban nem győzte meg a Cápákat, akiket így végül nem sikerült megfőznie.


Hangoskép emlékbe

Igazi szerelemprojekttel állt a Cápák elé Rostás Imola és Detkó Dávid, akik az Emlékvilág vállalkozásukkal szeretnének piacvezetők lenni az ajándéktárgyak piacán. Tervük eléréséhez 7 millió forintos befektetést reméltek a Cápáktól 10% tulajdonrészért cserébe. A másodállásban vállalkozó házaspár tervei nem győzték meg Lakatos Istvánt, Balogh Petyát és Balogh Leventét, akik végül kiszálltak. Azonban a páros kitartása és elszántsága meggyőzni látszott Orbók Ilonát és Moldován Andrást. Utóbbi fel is ajánlotta a befektetés felét, 20% tulajdonrészért. Moldován András Orbók Ilonát is meggyőzte, aki szintén 20% tulajdonrészért cserébe társult volna Moldován Andrással az Emlékvilágba. A vállalkozók hosszas tanácskozása és időkérése azonban nem tett jót az ajánlatnak, az üzletből végül mindkét Cápa kiszállt. A vállalkozók is úgy érezték: nem tudták volna megadni a 20-20%-os tulajdonrészt.


300 millió – a legnagyobb Cápák között befektetés

Parázs vita alakult ki a Cápák között, amikor Gecse Márton az AI Robotics vállalkozással a befektetők elé lépett. A robotokat forgalmazó techcég az akkumulátorok biztonságos tárolását és kezelését helyezte az utóbbi időben fókuszba, de a raktározásban nyújtott automatizációs segítség is a profiljuk része. Gecse Márton a vállalkozást három éve vezeti önállóan, édesapjától – aki hat másik cégben érdekelt – vette át az üzletet. A vállalkozás további fejlesztése érdekében 300 millió forint befektetést kért, 10% tulajdonrészért cserébe. A Cápák közül Lakatos István azonnal cégcsoportra tett ajánlatot, amelyet Moldován András nem hagyott szó nélkül. A két Cápa között kisebb vita alakult ki, amit tovább tetézett az, hogy Orbók Ilona is a cégcsoportba történő befektetést célozta meg.

A vállalkozó nem vetette el az ajánlatot, telefonon egyeztetett édesapjával, aki nem zárkózott el a cégcsoport-szintű befektetéstől. Az AI Robotics kapcsán végül Balogh Levente ajánlata lett a befutó, aki megadta, amiért a vállalkozó jött. A 300 millió forintos befektetés a Cápák között történetének eddigi legnagyobb tőkebevonása.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!