Villanyszámlát akasztott Satoshi nyakába Weiler Péter

Villanyszámlát akasztott Satoshi nyakába Weiler Péter
Ahogy arról számos alkalommal beszámoltunk, a világ első Satoshi Nakamoto szobrát a Kripto Akadémia valósította meg, méghozzá a hazai kriptopénz-piac szereplőivel karöltve.

Részt vett a MrCoin, a Blockchain Budapest, és a Blockchain Hungary is, szeptember óta áll a helyén az emlékmű, a Graphisoft Parkban. Most azonban váratlan dolog történt, egy magyar képzőművész, Weiler Péter villanyszámlát akasztott a szobor nyakába - írja a kriptoakademia.com.

A kortárs alkotó Facebook posztjában arról beszélt, hogy “annyi érték született a kriptonak köszönhetően, de azért gondoljuk el, milyen áron.” Ebből kiderül, hogy nem tartozik a kriptopénzeket kategórikusan kritizáló, becsmérlő sokaság közé. Sőt, Weiler az egyik első magyar művész, aki NFT formájában értékesítette alkotásait néhány hónappal ezelőtt.

Igazi úttörő a piacon, festményeit fizikai formában, NFT-ként is megkapják a vásárlói. Erre a posztjában is utal, mondván, hogy “Vannak már most is energia takarékos, tiszta NFT megoldások, és a jövőben biztosan erre megy a világ. Én pont ilyen meggondolásból használom a Tezos NFT technológiát.”

Mindezek mellett úgy érzi, a Bitcoin-hálózat enegiaigénye mellett azért nem lehet elmenni szó nélkül, így egy játékos formában, ráadásul jótékony céllal közelíti meg a problémát:

“Mivel megjött a tél, és az energia árak is folyamatosan emelkednek azt gondoltam, hogy ezzel a gerilla akcióval akár jót is tehetnénk. Segítsünk azokon, akiknek nincs fedél a fejük felett. Az akcióról készült videót NFT formájában árverezzük el, és a teljes bevételt a Menhely alapítványnak ajánlom fel. A licit elindult, segíts a hajléktalanoknak túlélni a téli hideget.”

A számla maga “first notice”-ként jelenik meg a performanszban, első figyelmeztetésről van szó egyelőre, így a késedelem kapcsán nincs még miért aggódnia Satoshinak. Ami a pontos összeget illeti, az már kissé más tészta, 18 894 650 000 dollár szerepel a csekken ugyanis, ez mai árfolyamon 6,162773 billió forint, és még 517 250.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!