Vámos Robi, művész-mentor, író új könyve a félelmek leküzdéséről szól

Vámos Robi, művész-mentor, író új könyve a félelmek leküzdéséről szól
Vámos Robi legújabb, hiánypótló szerzeménye mindazoknak segít, akik úgy érzik, túl sokat aggodalmaskodnak. A „Nyugi má.. Nyugi van!” című kötet a félelmekről, iskolai szorongásról és azok leküzdéséről szól gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Mindenkinek megvan a maga félelme, még a felnőtteknek is. Viszont nem mindenki tudja kezelni. A legtöbb ember fel sem ismeri a saját félelmeit, vagy egyszerűen csak a szőnyeg alá söpri azokat. Márpedig a félelmeinkkel igenis foglalkozni kell, függetlenül attól, hogy gyerekekről vagy felnőttekről van-e szó. A „Nyugi má.. Nyugi van!” című könyvet olyan gyerekeknek és szüleiknek szánja Vámos Robi, akik gyakran aggódnak a tanulás, a tanárok vagy épp a saját elvárásaik miatt.

"Az elmúlt évek során egyre feltűnőbb lett, hogy mennyien aggódnak felesleges dolgokon. Meg akarnak felelni, jó képet akarnak mutatni, és nekiállnak görcsölni - mindenen. Egy útmutatót szeretnék adni azok kezébe, akik könnyedebben, lazábban szeretnének létezni a mindennapokban. Ahogyan a többi könyvemre is igaz: egyaránt szánom gyerekeknek és szüleiknek. 10 éves kortól 110 éves korig azoknak a személyeknek, akiknek bármi miatt már volt valamilyen félelmük" - mondta Vámos Robi, két gyermek édesapja, gépészből lett művész-mentor, aki közel 900 iskolai osztályban tartott rendkívüli rajzórát, és több mint 1300-an jártak nála egyéni gyermek coachingon.

"Laza, könnyen megjegyezhető, a célt jól leíró és lendületes címet szerettem volna, ami megszólítja a célközönséget: tíz év feletti iskolásokat - és persze szüleiket. Az iskolai rendkívüli rajzórákon, előadásokon és az egyéni konzultációkon valamint mentoráltjaimnál szinte minden létező parával találkoztam már. Volt, aki a feleléstől rettegett, mások a pókoktól. Valakinek az egyik tanárától rándul görcsbe a gyomra, másnak pedig attól a gondolattól, hogy hármast fog hazavinni, és egy hét szobafogságot kap. A legújabb könyvemben összegyűjtöttem szinte minden olyan félelmet és aggodalmat, aminek hatása lehet gyerekekre, felnőttekre. A kötetet olvasó ráébredhet, honnan erednek a félelmei, és megtanulja észrevenni a félelemérzet tüneteit önmagán. Könnyen használható eszközöket adok a kezébe, amivel képes lesz megvívni a saját harcát, így egy boldogabb, és szabadabb gyermekkort - illetve felnőttkort - tud majd megélni."

Mi mindenben segít a „Nyugi má.. Nyugi van!” című könyv?

  • Megtanulhatunk saját célokat kitűzni magunk elé.
  • Rájöhetünk arra, kinek akarunk megfelelni a tetteinkkel, és miért nem szükséges ez?!
  • Megtudhatjuk, mitől aggódnak az egyes embertípusok?!
  • Megtanulhatjuk, mit kell tenni, ha ránk jön a félelem?!
  • Eszközöket kaphatunk az ördögi para-kör megszakításához.
  • Tanulási tippekkel lehetünk gazdagabbak, hogy a dolgozat vagy a felvételi már ne félelem, hanem kihívás és élmény legyen.
  • Trükköket kaphatunk az aggodalmaskodás ellen, amiket azonnal bevethetünk.
  • Tisztában lehetünk azzal, hogyan segítsünk másokon, akik félnek.

 

További információ ide kattintva érhető el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!