Teátrális rezümé a 23. Internet Hungary konferencia kapcsán.

Teátrális rezümé a 23. Internet Hungary konferencia kapcsán.
A konferencia egésze szerintem pont olyan, mint egy fantasztikus nagyzenekari mű: 
Megálmodjuk a témát, és a színpadon a közönség számára “eljátsszuk”. Szórakoztatva tanítani, szakmázni, a kapcsolatépítés lehetőségét megteremteni.

A hangköltő, a zeneszerző megálmodja a témát, az íveket, hozzákomponálja a dallamot, a harmóniákat, a csendeket és a fortissimókat. 
A kotta aztán elkerül az zenészekhez, és a karmester dolga, hogy elmagyarázza és érthetővé tegye számukra a témát. 
Elmondja a zenészeknek, miről szól az egész alkotás és mi benne az ő szerepük; figyelmezteti őket, hogy mire vigyázzanak, hol van a fals hangok veszélye; kéri, hogyan épüljön bele minden csoda, hang, dallam és harmónia a mű egészébe. Kér, motivál, könyörög és időnként még kiabál is.
A konferenciát bemutató írások itt: Cikk I. -   Cikk II. - Cikk III. -   Cikk IV.

Aztán jön a színpad és jönnek a ráépülő, a megértést segítő eszközök: a hang-, a fény- és videotechnika és szakembereik. 
Jönnek a marketingesek és PR-osok, akik elmondják a nagyvilágnak, hogy itt és most, soha vissza nem térőn lehet hallani ezt a művet.

A gyártásvezetők, a teremrendezők, egybeterelik a színpadra a résztvevőket, a pénzügyesek lekönyvelik a lekönyvelendőket. 
Előadók, fórumrésztvevők, házigazdák vigyázzák a termeiket, hogy mindenki a sínen maradjon.

A nagyzenekari mű óriási összjátékkal, kivételesen magas színvonalú “zenével” lezajlott. 
2 nap, 5 terem és egy fergeteges éjszakai buli.

Több mint 260 “zenész” szórakoztatott valamivel több, mint 2 ezer embert.

Nem volt “kizenélés”, „mellééneklés”. Most gondban van a haza, a szakma a piac, és csakis együtt tudjuk megoldani a nehézségeket. Ezt megértette, tudta mindenki anélkül, hogy különösen hangsúlyozni kellett volna. Micsoda előadói csapat volt! (Itt nézheted meg őket.)

A hallgatóság, a közönség. 
Idén mintha eltűnt volna a máz; a jókedv és a mosoly mellett az őszinteség lengte be a tereket. 
Hát persze, egymás közt voltunk, ugyanazon a piacon, társpiacon, esetleg versenypiacon dolgozunk, a szakmáink problémái, útkeresései szinte azonosak, csak mindenki másképpen dolgozza fel, másképpen oldja meg a feladatokat.
A konferenciáról készült képeket itt lehet megtekinteni: I. nap II. nap.

Találkoztunk, mosolyogtunk, szakmáztunk és adtuk egymásnak a tanácsokat, ötleteket… 
Az őszinteség, a tanulni vágyás és az együttlét öröme emelte ünneppé ezt a két napot.

Az előadók minden korábbinál magasabb minőségű előadásokat tartottak, valós tudást adtak át a közönségnek. A fórumok fantasztikus hangulatban, bullshittől mentesen zajlottak.

A közönségről olyan jót írt Teremi Balázs barátom, hogy – engedélyével – szeretném ide bemásolni, mert ehhez nem kell már mit hozzátenni:

“… de tudod, mi volt az érzésem? Mintha egy csomó tapasztalt, a csatákban komoly sérüléseket szerző, de túlélő harcos jönne össze egy sátorba, elmondani azt, hogy mit várnak a jövőtől. Nem ábrándos képzeteket és nem apokalipszist, csak őszinte és reális várakozásokat. Évek óta most először láttam az emberek arcán az elmúlt két évet. Nem akarták már takargatni.

És szerintem az, hogy ezt nyugodt szívvel megtehette mindenki, az az oldott közegnek és a rendezvénynek köszönhető. Ez volt az a hely, ahol nyugodtan mindenki maga lehetett, pedig ide mindenki mindig a legszebb álcáját szokta hozni. Remek két nap volt!”

Jó hangulatú otthont kell teremteni, ahol tanulni, találkozni, szakmázni lehet.

27 éve próbálgatjuk, csiszolgatjuk a művet - persze mindig mást játszunk -, és ez nem jöhetne létre a közönség, az előadók és fórumrésztvevők nélkül.

Büszke vagyok, hogy a Digital Hungary Példakép díját sikerült kimagaslóan jól lebonyolítanunk, ezzel biztos alapot teremtve az elkövetkezendő évek továbbfejlesztéseihez.

Mivel a TV2 25. születésnapja pont a konferencia napjára esett, ezt is jól megünnepeltük. Isten éltessen sokáig, TV2!

Szeretném megköszönni a támogatóimnak, hogy megint és ismét mögém álltak.
A Vodafone-nak, a Lounge Group-nak, az Atmediá-nak, a Mediaworks-nek, a Mastercard-nak, a Google-nak, a Danubius Hotels Groupnak, a TV2-nek, a Scores Groupnak, a Promooh-nak és nem utolsósorban a KAVOSZ-nak.

Jövőre megint találkozunk. Addig is tartsuk a kapcsolatot a digitalhungary.hu oldalon, közösségi oldalainkon és a hamarosan induló Digital Hungary klubokon!

Köszönettel és még nagyobb tisztelettel a csapat nevében:

Csermely Ákos

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …