Születésnapodra szeretettel! 50 éves lett a Danubius Hotels.

Születésnapodra szeretettel! 50 éves lett a Danubius Hotels.
Három évvel vagyok idősebb Nálad. Amikor Te születtél, én már szaladtam. Akkor még nem tudtam, hogy feléd, honnan sejtettem volna, hogy egyszer nálad kötök ki, én sem láthattam, mi mindent hoz majd a jövő.

Amikor én lettem ötven, értékeltem, tervezgettem, tetszett az elképzelt jövőkép, optimistán arra gondoltam, B oldal te cudar, gyere csak!

Te ma vagy ötven, viszont már a szülinapod is cudarra sikeredett, világjárvány, háború, választási csatározások, infláció, munkaerőhiány – mondd, hogy lehet így ünnepelni? Hogyan gyújthatnánk most tűzijátékot a tortádon, amikor ezer kilométerre innen rakéták robbannak? Hogyan koccintsunk ma a jövődre, amikor szállodáidban hontalan, reményvesztett családok siratják múltjukat?

Fél évszázad mellett mégsem lehet szó nélkül elmenni, illik megállni egy percre, és értékelni mindazt, ami a mai nappal mögénk kerül, s a jószerencse aranyporával bevonni mindent, ami még a kanyaron túl vár ránk.

Méltatnunk kell a szakértelmet és szakmai alázatot, ami ötven éve jellemez téged, nagybetűkkel leírni, hogy KÖSZÖNÖM, minden munkatársnak, akik részesei voltak ennek a vállvetve, összekapaszkodva megélt ötven esztendőnek. S jár a néma felállás a veszteségeidért, háborúkért, krízisekért, széthulló családokért, betegségben, öregségben elhunyt dolgozóidért.

Fárasztó is azért ötven évet megélni, te nem úgy érzed? Nehéz mindig a legjobb formánkat hozni, folyamatosan jól dönteni és minden körülmények között helyt állni. Nézem a tükörben a ráncaim, neked is több festék kell már mostanság, még ha nem mondod is, látom. És igen, nehéz lépést tartani a fiatalokkal, az új generációk nem mindig értékelik, amit mi nyújtunk, szerintem meg is mosolyognak minket néha a hátunk mögött – nem mintha te, vagy én másképp tettünk volna – ez a dolgok rendje, így kerül újra meg újra egyensúlyba a világ.

Büszke vagyok rád, hogy nem hagytad el magad, hogy odafigyelsz, és hogy mindig jut pénz a megújulásodra. Ötven évesen bevállalt apró ráncfelvarrásaid, komoly szépészeti beavatkozásaid elszántságra, hosszú távú célokra vallanak. Jó látni, hogy ilyen magabiztosan és tudatosan készülsz a jövődre, talán ez a pozitív életigenlés, mely olyan vonzóvá tesz téged ennyi év után is.

Nekem bejön a stílusod is – persze, néha jobban néznél ki valami fiatalosabb szerelésben, viszont a konzervatív jellemed különösen nagyra tartom. Szeretem, hogy te még ismered és vállalod a régimódi értékeket: biztonság, becsület, család, közösség – az idő múlásával felértékelődnek ezek a dolgok, jelentéktelenebbé válnak a külsőségek.

Nem volt hiábavaló tisztességesen lépkedni az élet járdáján: sok híved, követőd lett az évek során, sokan szeretnek és támogatnak téged, rengeteg csoda és fényes nap vár még rád, meglásd!

Ötven éve jelen vagy. Ott, ahol az élet zajlik.

Boldog szülinapot, Danubius!

Judit

2021. április 1.

Liptai Judit

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!