Pogány Induló, ekhoe és Horváth Tomi is a díjazottak között a WMMD-nél

Pogány Induló, ekhoe és Horváth Tomi is a díjazottak között a WMMD-nél
A WMMusicDistribution idén negyedszerre adja át digitális zenei díját. Az elismerést azoknak a művészeknek ítélik oda, akik objektív szempontok alapján kimagasló teljesítményt nyújtottak a 2023-as év során a különböző online felületeken.

A WMMD az ország piacvezető zenei disztribútoraként nemcsak az előadók zenéinek széleskörű és professzionális szintű digitális terjesztésére fektet óriási hangsúlyt. Legalább ugyanannyira fontos számukra partnereik támogatása és kimagasló teljesítményük megfelelő elismerése. Utóbbi volt az egyik fő motiváció arra, hogy 2021-ben megalapítsák, majd átadják a WMMD-díjat. Ezt négy kategóriában ítélik oda olyan valós eredmények és felhasználási adatok alapján, mint a legtöbb stream, a legtöbb feliratkozó, a legnagyobb aktivitás és valós hallgatottsági adatok.

A WMMD-díj érdekessége, hogy a kategóriák évről évre változhatnak. Ez első hallásra ugyan furcsának tűnhet, de mindenképp észszerű döntés annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani a digitális zene legújabb trendjeivel. Az ötödik kategória mindig változatlan marad: az év partnerének jár, vagyis annak az előadónak vagy kiadónak, akivel a leghatékonyabban zajlik a munka a közös célok elérésének érdekében.

2024-es év díjazottjai

A legnézettebb YouTube videó: Horváth Tamás x Kowalsky meg a Vega - Fehér Holló

Horváth Tomi és Kowáék közös klipje tavaly májusban landolt a videómegosztón, azóta már 10 milliós megtekintés felett jár, és 42 hete a rádiós slágerlistákon is tarol, jelenleg is a második.

https://www.youtube.com/watch?v=UxQUx-CQbIg

YouTube breakout: Pogány Induló x Anubii$ - Afro Beat

A tavalyi év legnagyobb hatású videója volt a YouTube-on a kommentek, mentések, like-ok és megosztások alapján. Anubii$-nak egyébként több kimagasló munkája droppolt 2023-ban, illetve Beton.Hofi 0 című legutóbbi lemezén is ő volt a produver.

https://www.youtube.com/watch?v=P2zGBP3s-aI

Spotify breakout: ekhoe

2023-ban az OTL kollektíva egyik legismertebb alakját követték be a legtöbben a Spotifyon, a legtöbb mentést és a legtöbb playlisthez adást is az ő trackjei produkálták.

https://open.spotify.com/artist/6lZA0phZLDcwn6k9ElfESM?si=sULCn9JzTUySFt5NyyWMwg

TikTok best practice: Kovács Kristóf

A WMMD a TikTokra kifejezetten nagy hangsúlyt fektet, hiszen annak megfelelő használata elengedhetetlen a közönségépítéshez. 2023-ban Kovács Kristóf aktivitása és jelenléte volt a legmeggyőzőbb, Iskola című albumának megjelenését tökéletesen építette fel a TikTokon, ahonnan sikeresen vezette át a közönségét a streaming platformokra.

https://www.tiktok.com/@kristofkovacs_

Az év partnere: Mehringer

Mehringer Marcinak és zenekarának nemcsak a színpadi, hanem az online jelenléte is példaértékű. A WMMD-vel való hatékony közös munka nemcsak a tavalyi megjelenések sikerében mutatkozott meg, hanem a 2024-es aktivitásokban is.

https://open.spotify.com/artist/2onsfuh37zW0OHB3lFa3t1

A WMMD számára fontos partnerek folyamatos szakmai támogatása, edukálása. Idén egy komplex előadói-támogató programot indítottak artist2watch néven, amely célja, hogy ígéretes, feltörekvő előadóknak nyújtson anyagi és szakmai segítséget. Azokat részesítik extra támogatásban, akik kiemelten teljesítenek és kihasználnak minden olyan eszközt, ami egy produkció építéséhez szükséges. Az első támogatottak Ben T Kadar és Wxlfless.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: WMMD, kultúra, zene