Online közvetítéssel emlékezik a Vígszínház Börcsök Enikőre

Online közvetítéssel emlékezik a Vígszínház Börcsök Enikőre
A Jászai Mari-díjas színművészt február 11-én, csütörtökön helyezik végső nyugalomra - tudatta a színház az MTI-vel.

Mint írják, a magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb színészegyénisége, Börcsök Enikő január 28-án hunyt el pótolhatatlan űrt hagyva maga után. Február 11-én helyezik végső nyugalomra. A szertartás a járványügyi szabályok betartása mellett zártkörű lesz és nem sajtónyilvános. A Vígszínház és az eSzínház közös emlékezésre hív mindenkit a Kvartett című előadás online vetítésével.

A közleményben felidézik, hogy Börcsök Enikő alakításait bensőséges őszinteség, játékos virtuozitás és bravúros ritmusérzék jellemezte. Minden szerepén érződött csípős, fanyar humora, mély élettapasztalata és a színház, illetve a játék örök szeretete.

Spiró György Kvartett című színművének online közvetítése február 11-én 19 órától február 14-én 10 óráig lesz elérhető jelképes támogatásért. A bevételt teljes egészében a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlják fel, amelynek Börcsök Enikő kétszeres vesetranszplantáltként önkéntese és kurátora volt.

Az alapítvány célkitűzése, hogy szervhiány miatt ne haljon meg senki Magyarországon, és a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni.

Fotó: Vígszínház

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!