Már nem a követők száma számít az Instagramon

Már nem a követők száma számít az Instagramon
Mikor kap hivatalos státuszt egy Instagram-csatorna?

Júniusban a George Floyd halála után felerősödő polgárjogi mozgalmak miatt az Instagram is átvizsgálta a működési szabályzatát, különös tekintettel arra, hogyan reagálnak a gyűlöletbeszédre, a zaklatásokra, és hogy hogyan ajánl tartalmakat az oldal, és most egy-két dolgon változtatnak - írja az Engadget alapján a Marketingmorzsák.

Egyrészt felállítottak egy egyenlőségi csoportot a munkaszervezeten belül, akiknek az lesz a feladata, hogy jelezzék az algoritmusok elfogultságát. Sokan jelezték ugyanis, hogy az ajánlati szekcióban rendkívül alulreprezentáltak a kisebbségek, akiknek így esélye sincs minél szélesebb réteghez eljutni.

Erősítenek a rasszizmus és a szélsőségek elleni fellépésben, például a rasszista, antiszemita, a kisebbség sztereotípiáira épülő oldalakat és bejegyzéseket törlik, ahogyan az olyan oldlkat is azonnal törölnek, amik erőszakkal fenyegetnek. Már 23 gyűlöletcsoportot azonosítottak, amik a fehér felsőbbrendűséget hirdettek, és a terveik közt szerepel az összeesküvéseket hirdető csoportok kizárása is.

Többé nem a követők számát veszik figyelembe, mikor egy oldal igazolt, hivatalos státuszt kap, hanem a tartalomra fektetnek nagyobb hangsúlyt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram