Magyar animáció mutatkozik be a Berlinalén

Magyar animáció mutatkozik be a Berlinalén
Erhardt Domonkos Szemem sarka című munkája került be a február 16-án kezdődő 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál programjába.

A film az előzetes alapján a Közép-Kelet Európában néhány éve divatos grafikai trendekre ül fel. Jellegzetes, lokális elemekkel tűzdeli a történet köré épülő környezet látványvilágát - írja a kreativ.hu.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció szakán készült alkotás világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiváljának Generation 14+ programjában lesz látható.

A magyar főváros hangulatát magával ragadóan tükröző rövidfilm azt a pillanatot mutatja be, amikor két, addig egymás számára ismeretlen ember élete összetalálkozik egy pillantás erejéig. A barátnőjéhez hazafelé buszozó fiú zötykölődés közben veszi észre, hogy a szemközti oldalon ül egy kedves lány, aki zavarba ejti őt. Mindössze az ablak tükröződésében találkozik tekintetük, és a fiú – habár csak gondolatban –, de enged a csábításnak és elképzeli, milyen lenne, ha a buszon ülő lánnyal lehetne.

Erhardt Domonkos diplomamunkájáról azt mondta, szeretett volna végre úgy történetet mesélni, hogy ne a szituáció vagy a környezet megértése vegye el az időt a filmből.

„A film egy régi Ikarus buszon játszódó kamaradarab, így a hétköznapiság ábrázolásának nagy szerepe van. Emellett szeretek játszani a filmben az elmondott és a nem elmondott arányával. A nem bemutatott üres rész arra invitálja a nézőt, hogy saját gondolataival és élményeivel töltse ki a fennmaradó teret, még személyesebbé téve a történetet.”

A Szemem sarka zenéjét Nóvé Soma jegyzi, vágója Czakó Judit, producere Fülöp József.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!