Levelet írtak az ötletgazdák, miért állítanak szobrot Satoshinak

Levelet írtak az ötletgazdák, miért állítanak szobrot Satoshinak
Szeptember 16-án felavatják a világ első Satoshi Nakamoto szobrát! A szervezők komoly nemzetközi figyelemre számítanak, ahogy arra is, hogy sokan jönnek el, hogy élőben, elsők között láthassák az alkotást!

"Múlt hét pénteken volt az egyik utolsó meetingünk, amin az avató, és az utána lévő buli részleteit tisztáztuk, arról, hogy pontosan hol lesz az afterparty, a Facebook eventből tájékozódhattok" - írja Györfi András ötletgazda a kriptoakademia.com honlapján. A buliba meglepetésvendéggel várják a résztvevőket

Györfi András beszámolt arról, hogy a találozón aláírtak egy levelet, amiben arról beszélnek, hogy pontosan miért is csinálják ezt az egészet, mik a motivációik. Hogy pontosan mit csinálnak ezzel a levéllel, azt egyelőre meglepetésnek szánják. A levél teljes szövege itt olvasható:

"Azért állítottuk ezt a szobrot, mert hiszünk abban, hogy a “Satoshi Nakamoto” néven publikáló programozó olyasmit alkotott, ami valóban jobbá teheti a világot. Hiszünk a Bitcoin, és a mögötte lévő szellemiség erejében. Hiszünk a decentralizációban, az értékek szabad transzferében, és abban, hogy egy pénzügyi rendszerhez hozzáférni alapvető jog, ami minden embertársunkat megillet.

A Bitcoin, és a mögötte álló blokklánc-technológia az informatika következő fejezete, jelentősége vetekszik az internet széleskörű elterjedésével. A kriptopénzek azt teszik a pénzzel, mint amit az e-mail tett a postaszolgálattal. Egyszerűbb, hatékonyabb, igazságosabb rendszerekről van szó, amelyek mindannyiunk életét jobbá tehetik.

A Bitcoin, és az alapjául szolgáló blokklánc technológia forradalmat indított el a pénzpiacokon, begyűrűzve az élet számos más területére is. Hatását most, amikor ezt a szobrot állítjuk, még nem tudjuk pontosan felmérni. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy elsöprő erejű, kimagaslóan fontos változást hoz az emberiség életében. Ezért érdemel szobrot “Satoshi Nakamoto”, a Bitcoin alkotója. Reméljük, sikerült méltó emléket állítanunk személyének és munkájának.

Hiszünk a Bitcoinban, hiszünk a szabadságban, hiszünk abban, hogy a világot minden embernek jobb körülmények között kell elhagynia, mint amilyenben találta, amikor érkezett.

Szeretettel köszöntünk, Satoshi!"

A borítóképen balról jobbra: Szilágyi Imre – Blockchain Budapest, Györfi András – Kripto Akadémia, Kalocsai Kornél – Blockchain Hungary, Debreczeni Barnabás, Debreczeni-Raskó Gabriella – MrCoin.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!