Közös nagylemezt készített Pozsár Eszter és Nagy János Yancha

Közös nagylemezt készített Pozsár Eszter és Nagy János Yancha
Bár csaknem harmincéves barátság és alkotómunka köti őket össze, most először készített közös lemezt Pozsár Eszter fuvolaművész és Nagy János Yancha zongoraművész-zeneszerző. Lélekzet című albumukra javarészt saját szerzeményeik kerültek, melyek a dzsessz, a kortárs és a népzene elemeit ötvözve alkotnak különleges „zenei szövetet”. A lemezbemutató koncert október 24-én lesz a Budapest Jazz Clubban.

Pozsár Eszter Artisjus-díjas fuvolaművész és Nagy János Yancha Erkel Ferenc-díjas zongoraművész-zeneszerző még a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakán találkozott osztálytársként. Azóta számos más formáció tagjaként hatalmas utat jártak be, és a közös muzsikálás valamilyen formában mindig jelen volt életükben, de közös lemezt, ketten eddig nem készítettek. Mostani társulásuk az előző század improvizatív zenei hagyományait viszi tovább és gondolja újra saját szerzemények formájában.

A Pozsár Eszter - Nagy János Yancha duó sajátos világba kalauzol minket. Az előadópáros a dzsessz, a kortárs és a népzene elemeit ötvözi, így alkot egy különleges "zenei szövetet". A kompozíciók fuvolán, alt fuvolán, piccolón, bansurin (bambuszfuvolán), szoprán szaxofonon és zongorán szólalnak meg.

-A Lélekzet című közös nagylemezünk javarészt a saját szerzeményeinket tartalmazza. A legkülönbözőbb zenei műfajok által inspirált balladák, bossa novák, up-tempós swingek, szabad improvizációk váltakoznak a felvételen-mondta Nagy János Yancha.

Ez az összeállítás a sokszínűség záloga, hiszen a komponista előadók mesterien ötvözik a duófelállás adta intim atmoszférateremtés lehetőségét, és a gondosan kidolgozott, ebben a formációban elérhető legteljesebb hangzás bemutatását.

A duó lemezbemutató koncertje 2022. október 24-én lesz a Budapest Jazz Clubban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!