Ismét díjnyertes szólistával koncertezik a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Ismét díjnyertes szólistával koncertezik a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Bach, Mozart darabjai és egy különleges kamarazenekari átirat a repertoáron.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar március 31-én Kecskeméten ad koncertet a zongoraművész, Fejérvári Zoltán közreműködésével. A szólista számos nemzetközi verseny díjazottja: többek között megnyerte a Montréali Nemzetközi Zongoraversenyt és a cantù-i Nemzetközi Zongoraversenyt is. Nemrégiben pedig a bázeli székhelyű Északnyugat-Svájci Szakfőiskola klasszikus zenei tanszékének oktatójává nevezték ki. A márciusi koncerten a Mozart és Bach-darabok mellett egy év után újra felcsendül a Kreutzer-szonáta átirata is. A koncert ingyenesen, online követhető lesz a Filharmónia Magyarország felületein.

Mozart, Haydn, Beethoven, a bécsi klasszikus zene meghatározó zeneszerzői, akiknek darabjaival egyre többször találkozhatunk a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertprogramjában. A minden tekintetben megújult zenekar törekvése, hogy az új művészeti koncepciónak megfelelően repertoárját folyamatosan bővítse korábban nem játszott művekkel vagy új átiratok készítésével. „Szeretnénk a klasszikus zenei világ trendalkotójává válni, ezért fontos, hogy a zenekar olyan produkciókkal rukkoljon elő, amelyek újszerűek, innovatívak. Olyan darabokat szeretnénk játszani, amelyeket előttünk még senki. Az átiratainkkal nem csak a Liszt Ferenc Kamarazenekar repertoárja, hanem a nemzetközi kamarazenekari repertoár is bővülhet” – mondta el Várdai István művészeti igazgató.

„Rendkívüli öröm számunkra, amikor új darabokat vihetünk színpadra. Ám hosszú távon nem elég, hogy új átiratok elkészülnek, műsoron is kell őket tartani ahhoz, hogy később széles körben beépülhessenek a kamarazenekari repertoárokba” – mondta el Tfirst Péter, a zenekar koncertmestere. „Először a nagy bécsi klasszikusok műveit tervezzük színpadra vinni, majd szeretnénk nyitni a romantikus szerzők, valamint a 20. századi és a kortárs zene felé. Fontos, hogy minél több magyar és külföldi kortárs zeneszerzővel tudjunk együttműködni, és valami újat, egyedit hozzunk létre közösen” – tette hozzá a művész.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!