Hegyimentőkre is szükség volt az első DOROGI klip forgatásán - VIDEÓ

Hegyimentőkre is szükség volt az első DOROGI klip forgatásán - VIDEÓ
Már sokadik klipjét mutatja be a többszörös platina- és aranylemezes Dorogi Péter, mégis ez az első DOROGI klip. A zeneszerző-énekes, aki a tavaly feloszlott Intim Torna Illegál frontembere volt, az idei évtől új formációban, új zenészekkel, DOROGI néven lép színpadra. Februárban jelent meg az első DOROGI dal, Néhány fényes gomb címmel, amelyhez az erdélyi Madarasi Hargita hófödte csúcsain, extrém körülmények között forgott a most megjelenő klip.

Fantáziavilág az égbolt festővásznán

A Néhány fényes gomb című dal és a hozzá készült klip Dorogi Péter számára fontos értékeket és az életében meghatározó mérföldköveket jelenít meg. A lírai hangvételű dal a zeneszerző érzelmesebb énjét mutatja meg számunkra. „A klipben központi szerepet kapnak a felhők, az égbolt, ami számomra mindig egy talányos világ, ugyanakkor megnyugtató és benne van minden. Ha épp szomorú vagyok, vagy, ha vidám, nekem mindig sokat jelent az égre pillantani. Nappal a felhők, éjszaka a csillagok visznek kalandtúrára, beindítják a fantáziámat, és sok dalomban nyerek ihletet onnan, nem csoda hogy oly sok szerzeményemben szerepel az univerzum. Mai napig ámulattal csodálom a felénk táruló mindenséget, ami olyan, mint egy festővászon, azt látsz bele, amit akarsz. Ezt a fantáziavilágot akartam megmutatni a klipben!" – nyilatkozta Dorogi Péter.

Extrém körülmények között, ember nem járta helyen készült a klip

A klipforgatás különleges helyszínen zajlott, Erdélyben, a Madarasi Hargita hófödte hegycsúcsai között. A forgatás igazán kalandosra sikeredett, hiszen Dorogi Péter és a stáb érintetlen tájakon vette fel a kliphez a videoanyagokat. Lánctalpas hójáró járművekkel jutottak fel a hegyekre, ahonnan tovább már gyalog, sílécekkel és sítalpas speciális cipőkben hódították meg a csúcsokat. Nem volt veszélytelen a vállalkozás, hiszen nem a megszokott síútvonalakon, hanem érintetlen hófödte hegyoldalakon zajlott a forgatás. „Többször szakadt be alattunk a jeges-havas talaj, volt olyan, hogy a vállamig merültem a hóban. Nagyon hálás vagyok a helyi hegyimentőknek, akik szintén ott voltak velünk a forgatás alatt. Szükségünk is volt rájuk, hiszen ők mentettek ki minket, úgyhogy nagy köszönettel tartozom nekik!" – mesélte az énekes.

A klipben Dorogi Péter a környék legmagasabb, érintetlen hegycsúcsain zenél. A stáb pedig a környező magaslatokról filmezte az énekest, illetve drónnal, légi felvételeket is készítettek. A látványos felvételeknek köszönhetően a Hargita és környékének lenyűgöző természeti kincsei tárulnak elénk. „Kiültem egy nagyon magasan lévő szikla szélére, lelógattam a lábam, és csak játszottam önfeledten, leírhatatlan érzés volt ott! Aztán jött egy széllökés, ami megingatott, és ösztönösen megkapaszkodtam a mellettem lévő bokrokba, és utána láttam, hogy egy kb. három cm átmérőjű ágat fogok. Vicces volt, de megtartott!" – tette hozzá Dorogi Péter. „A legnagyobb köszönet természetesen a stábnak jár! A fiúk hihetetlen elánnal tolták végig a forgatási napokat, kora reggeltől késő éjszakáig. Az operatőrünk is többször elmerült a hóban, de mindig kihúztuk egymást. Együtt megbirkóztunk az extrém körülményekkel, és a végeredményt látva, azt hiszem maximálisan megérte minden erőfeszítés. Jó volt a csapat és nagyon kalandos volt a klipkészítés, számomra egy életre szóló élmény marad. Hamarosan közzé teszünk majd egy werk videót is a forgatásról." – mondta az énekes.

Ez lesz az első nyári szezon a DOROGI zenekar számára

A DOROGI zenekarban a frontember zeneszerző-énekes, Dorogi Péter mellett gitáron – az ITI koncertekről már ismert – Geschitz János, dobon Dajka Tamás és basszus gitáron Horváth László játszik. Billentyűsként Balázs Ádám, a zenei szakma elismert alakja, a Mindenki című Oscar-díjas film zeneszerzője csatlakozott a zenekarhoz. Ő is rész vett már az ITI életében, hiszen Dorogi Péterrel közösen írta többek között az Örökké, a Nem adom fel vagy a Köszönöm szépen jól vagyok című dalokat.

Az első DOROGI koncert februárban volt, ahol hatalmas energiával robbant be az új felállás. Azóta már számtalan helyen játszottak, legutóbb például Csíkszeredában és Budapesten is. „Túl vagyunk az első DOROGI koncerteken, és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. A rajongóink sorra üzenik, hogy mennyire örülnek az új felállásnak, és annak is, hogy újra hallhatják élőben az ITI dalokat. Egyébként több dalomhoz hozzányúltunk, áthangszereltük, és azt tapasztaljuk, hogy tetszik a közönségnek az új hangzás." – nyilatkozta Dorogi Péter. A DOROGI zenekar a nyár során több fesztiválon és zenei eseményen lép majd színpadra országszerte és Erdélyben is, szeptemberben pedig Budapesten, a Kobuciban tartják nyárzáró koncertjüket. „Most megjelent a klip, amit nagyon vártunk, de közben mi már az új dalokon dolgozunk, jövőre tervezzük megjelentetni az első DOROGI albumot." – tette hozzá a frontember.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: videóklip