Fény derül a Bermuda-háromszög titkaira

Fény derül a Bermuda-háromszög titkaira
Egy szakértői stáb sorozatot készített a Bermuda-háromszögről, hogy kiderüljön mi állhat a sok rejtélyes eltűnés hátterében.

Legendák sokasága övezi a Bermuda-háromszög térségét, hiszen rengeteg hajó és repülőgép tűnt el a területen rejtélyes körülmények között. Egy szakértői csapat most megvizsgálta, milyen okok állhatnak a megmagyarázhatatlan eltűnések hátterében. Eredményeiket a Bermuda-háromszög titkai című háromrészes dokumentumsorozatban mutatják be, melyet január 10-12. között 21 órától lehet megtekinteni a Viasat Hystory-n – írja a 24.hu.

A sorozatban a szakemberek különböző módszerekkel igazolják, hogy a hihetetlennek vélt tragédiák mögött legtöbbször olyan triviális okok állnak, mint az időjárási jelenségek vagy az emberi mulasztások.

A készítők ellátogattak Miamiba, a világ egyetlen hurrikánokkal foglalkozó kutatóközpontjába, hogy ott egy hatalmas tartály, és egy 1400 lóerős szélgép segítségével szimulálják a hurrikánok pusztító hatását. Emellett arra is fényt derítettek, hogy miért olyan könnyű eltévedni az óceánok fölött. De szó lesz a következő generációs fekete dobozokról is, melyek forradalmasíthatják a balesetek rekonstruálását.

A szakértők meteorológusokat is bevontak a vizsgálatokba, akiknek segítségével a világ egyik legveszélyesebb jelenségét, a légzuhatagot is bemutatják, amely a hideg és a meleg áramlatok találkozásakor alakul ki.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!