Félreérthető tweet miatt irány a börtön!

Félreérthető tweet miatt irány a börtön!
Megtörtént eset, hogy egy tinédzser egy kommentje miatt került börtönbe, amikor a „League of Legends” játék közben tett egy megjegyzést. Nyolc hónapot kapott és egészen biztos, hogy egyetlen percét sem élvezte a letöltött büntetésnek. Miközben azóta is arról vitáznak, jogos volt-e az ítélet, máris itt egy újabb bombahír (elnézést a szójátékért). Egy Pink rajongót tartóztattak le, miután olyan tweetet posztolt, amelyben a „bomba” szó szerepelt.

pink-bomb

A Sydney-ben élő kamasz éppen egy Pink koncertre tartott és az énekesnő „Timebomb” című daláról tweetelt, ám a fiatal lazán csak „bomb”-ra rövidítette a kifejezést. Szükségtelen is mondani, de letartóztatták a helyszínen és azóta is csak bámul a várható büntetésekre, amelyek kifizetése sem őt, sem családját nem érinti jól. A fiú nővére is hozzászólt az esethez mondván, hogy öccse egyébként „színötös tanuló”, aki csak „elfelejtette beilleszteni a ’Time’ szócskát” – írja az Übergizmo.

Ti mit gondoltok az esetről? A hatóságok túlságosan paranoiásak lennének, vagy egyszerűen csak el kellene engedniük a kamasz fiút egy figyelmeztetéssel?

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Forgács Mariann

2010 óta csapatával az egyik első hazai social media ügynökségként segít eligazodni a közösségi kommunikáció folyamatosan változó világában. Az elmúlt évek szakmai tapasztalatának és a változatos …