Ezek az új és egyedi szűrők jönnek a Messengeren!

Ezek az új és egyedi szűrők jönnek a Messengeren!
A Facebook szerint hamarosan a harmadik féltől származó kiterjeszettvalóság-effekteket is megjelenít majd a Messenger. A Facebookon és az Instagramon már eddig is nagy sikere volt ezeknek a filtereknek.

Magyar idő szerint szerda este tartotta a Facebook a Connect nevű konferenciáját, ahol a cég virtuális- és kiterjeszett-valósággal kapcsolatos terveit ismerhettük meg. Jött például egy új VR-szemüveg, az Oculus Quest 2, és az is kiderült, hogy már készül a vállalat első AR-szemüvege, ami tényleg olyan lesz, mint egy igazi szemüveg. A bejelentések között viszont akadt olyan is, amire a fejlesztők is felkaphatták a fejüket.

A cég a jövőben még nagyobb teret ad azoknak, akik AR-effekteket készítenek a platformra. (Ezek azok az effektusok, amikor például cicabajszot jelenít meg a szoftver az orrunk alatt, amikor szelfit akarunk készíteni.) A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a jövőben a Messengerben, valamint a Facebook Portal programjában is megjelenhetnek ezek az effektek. A két platformnál eddig is használhattunk AR-effekteket, de azokat eddig a Facebook csapata házon belül készítette el.

Mindez azt is jelenti, hogy a jövőben jelentősen bővül majd a kínálat ezen a téren. A tervek szerint az első effektek 2021 elején válnak majd elérhetővé.

A Facebook szerint egyébként az AR-effektek létrehozását segítő rendszert, a Spark AR-t eddig 190 ország több mint 400 ezer felhasználója használta, ők pedig több mint egymillió ilyen filtert tettek közzé a Facebookon és az Instagramon. Ez impozáns eredmény ahhoz képest, hogy a Spark AR csak tavaly augusztusban lett teljes értékű szerkesztő.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!