Egyetemistáknak csinált új rendszert a Facebook

Egyetemistáknak csinált új rendszert a Facebook
Amolyan város a városban jelleggel hozott létre saját felületén egy új alrendszert a Facebook, hogy az egyetemi hallgatók könnyen egymásra találjanak.

Aki látta a Social network – A közösségi háló című filmet, vagy csak szimplán tisztában van a Facebook eredetével, az pontosan tudja, miként indult Mark Zuckerberg teremtménye: egy egyetemistáknak szóló közösségi oldalként. Most, 16 évvel az indulás után a cég visszanyúl a gyökereihez - írja a hvg.hu.

A Facebook Campust, amit a Facebook mobilos alkalmazásában találhatnak majd meg a fiatalok, amolyan Mátrix a Mátrixban, Facebookception – ha már a filmeknél tartunk.

A Campus különlegessége, hogy oktatási intézményenként más és más lehet a kinézete, egy-egy adott oktatási intézmény hallgatóinak kiszolgálására épül, vagyis teljesen más élményt nyújthat attól függően, hogy hova jár a felhasználó.

Ahhoz, hogy valaki használni tudja, be kell ütnie egyetemi e-mail címét, valamint a leendő végzés évét, és már bent is van az illető a rendszerben. Az összes többi információt a Campus a Facebook-profilból emeli át, így nem kell külön kitölteni ezeket, sőt, profilképet sem kell feltölteni. Szerkeszteni viszont ezeket is ugyanúgy lehet. Ha ezzel készen van a felhasználó, követni tudja az oktatási intézmény profilját, megismerkedhet a többi hallgatóval, beszélgethet azokkal, akikkel egy órára jár vagy egy kollégiumban lakik, és így tovább.

Mivel a Facebook Campus használata önkéntes, vagyis nem kerül bele automatikusan minden egyetemista hallgató, kérdés, mennyire jön majd be az újítás a fiataloknak. Ha nem lesz meg az a bizonyos kritikus tömeg, minden valószínűség szerint leállítják majd a fejlesztést.

További fontos tényező, hogy egyelőre csupán néhány amerikai egyetemen érhető el az újdonság, így egyelőre nem érdemes kutatni utána.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!