„A magam ura”: dokumentumfilmet készített a Telekom a kisvállalkozókról

„A magam ura”: dokumentumfilmet készített a Telekom a kisvállalkozókról
Szenvedélyes alkotók, vezetők, társak és versenytársak. Vajon mi hajtja őket folyton előre és milyenek ők valójában? – ezekre a kérdésekre keresi a választ Akar Péter és Balogh Rita a Telekom megbízásából készített dokumentumfilmjében.

A most debütáló, nyáron forgatott alkotás egy speciális szakma, a kertészet négy vállalkozásának és vezetőinek világába nyújt betekintést. A dokumentumfilm azokra a kérdésekre keres választ, hogy milyen motivációk, célok, életfilozófia, elhivatottság, digitális attitűd és nem utolsó sorban üzleti érzék szükséges ahhoz, hogy egy alapvetően kétkezi munkára épülő családi vállalkozás akár generációkon átívelően, a 21. században is sikeres maradhasson.

A Telekom, mint a hazai kis- és középvállalkozások partnere és támogatója a digitalizációban, ezzel a filmmel nem csak árnyalni szeretné a kisvállalkozókról alkotott képet, hanem azt is kifejezi, hogy milyen értékesnek és elismerésre méltónak tartja azt a munkát, amely a kisvállalkozók mindennapjait jellemzi.

Amellett, hogy a kisvállalkozókról egy mindenki számára érdekes és értékes tartalmat forgattunk, további fontos ambíciónk volt, hogy a dokumentumfilmes módszertant és megközelítést, a forgatás során előálló filmes anyagot egyfajta speciális kutatási eszközként használjuk. Az, hogy mélységeiben, árnyaltabban lássuk és értsük a célcsoportjainkat, ahhoz közelebb kell lépnünk hozzájuk új eszközöket is felfedezve, kipróbálva. – mondta el Szabó Béla, a Telekom márka- és kommunikációs igazgatója.

A Telekom Hello Biznisz vállalkozásfejlesztő tartalmaival, klubjával és online közösségeivel sok éve azon dolgozik, hogy a meggyőző példák, a jó gyakorlatok, a bevált digitális megoldások minél szélesebb körben ismertté váljanak. A cég hisz abban, hogy minden vállalkozás digitalizálható: ebben a folyamatban, kis lépésekkel is előrébb juthatunk, hiszen mindig lehet még hatékonyabb digitális módszereket, eszközöket találni, egyszerűsíteni és tovább fejlődni, bármilyen iparágról legyen szó.

A filmet Akar Péter és Balogh Rita dokumentumfilmesek készítették az Uniomedia kommunikációs ügynökség közreműködésével. A kisfilm november 12-től megtekinthető a Telekom Hello Biznisz Youtube csatornáján, illetve Facebook oldalán.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!