A jövő hangjai: Z generációs novellapályázatot hirdet a Marie Claire

A jövő hangjai: Z generációs novellapályázatot hirdet a Marie Claire
A Marie Claire novellapályázatának célja, hogy kiterjessze a feltörekvő írói nemzedék hangját, csökkentse a korosztályok közötti kommunikációs szakadékot, valamint betekintést nyújtson a Z generáció tagjait foglalkoztató témákba. A pályázatra október 31-ig lehet jelentkezni, a pályaműveket háromtagú szakmai zsűri bírálja el, de az olvasók is közönségkedvencet választhatnak majd.

A Marie Claire kíváncsi minden korosztályra, emellett fontosnak és előremutatónak tartja a nemzedékek közti kommunikációt. Novellapályázatukat a tudatos és nyitott Z generációsoknak dedikálják, mert ők a jövő Marie Claire-szerzői és -olvasói.

A pályázók két témában írhatnak novellát, amely szabadon választható:

  • Mentális létem
  • Az AI és a jövőnk (Az MI és én)

Egy szerző akár több pályaművel is jelentkezhet. Olyan szépirodalmi, prózai műfajban készült alkotásokat (novellákat) várnak a kiírás témájában, amelyek terjedelme szóközzel együtt nem több mint 5000 leütés. A pályázatra kizárólag az online regisztrációs felületen lehet jelentkezni az 1997–2010 között született korosztálynak. A beadott pályaműveket egy háromtagú szakmai zsűri bírálja el, amely tíz jelöltet választ ki az előzsűrizés során.

„Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy hangot adjunk a Z generációnak, hiszen ők azok, akiket a leginkább félreértenek – nemcsak mikro-, hanem makrókörnyezetükben is. A novella, mint műfaj remek lehetőség azok számára, akiknek korábban nem volt esélyük megszólalni” – hangsúlyozta Pácsonyi Daniella zsűritag, a Central Médiacsoport női digitálisportfólió-igazgatója és az nlc.hu főszerkesztője.

A szakmai zsűriben Trunk Tamás újgenerációs márkatanácsadó és Szécsi Krisztián, a Refresher szerkesztő-újságírója kapott helyett. Az előzsűrizést követően november 10-én a marieclaire.hu-n közzéteszik a kiválasztott novellákat. Ezután az olvasók szavazatai alapján választják ki a közönségnyertes írás kategóriájának győztesét, míg a zsűri a szakmai díjat adja át a legszínvonalasabb műnek. A szakmai és közönségdíj nyertesének pályaműve is megjelenik teljes terjedelmében nyomtatásban a Marie Claire 2023/8. lapszámában.

A pályázat október 31. éjfélig tart, ezt követően az elbírálási időszak november 9-én ér véget. November 10. és 19. között várják a közönség szavazatait, az eredményhirdetéssel pedig a december 6-án megjelenő Marie Claire magazinban találkozhatnak az olvasók.

 

Bővebben a pályázat részleteiről:

www.marieclaire.hu/ajovohangjai-novellapalyazat

https://marieclaire.hu/nyeremenyjatek/2023/10/07/z-generacios-novella-palyazat-a-jovo-hangjai/

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!