A Trónok harca írója nem örül annak, hogy a sorozat előbb ért véget, mint a könyvek

A Trónok harca írója nem örül annak, hogy a sorozat előbb ért véget, mint a könyvek
A Trónok harca egyértelműen a XXI. század egyik legjelentősebb sorozata. A széria alapjául George R. R. Martin A tűz és jég dala című regénysorozata szolgált.

Az első néhány évadban a forgatókönyvírók igyekeztek tartani magukat az eredeti történethez, azonban az 5. szezon környékén utolérték a könyveket - írja a sorozatwiki.hu. A későbbiekben rengeteget egyeztettek Martinnal, ennek ellenére a széria befejezése nagyon sok negatív kritikát kapott. A Trónok harca 1. évada 2011-ben debütált, az író pedig abban az évben adta ki az 5. regényét, a Sárkányok táncát.

A 7 részesre tervezett könyvsorozat 6. darabját már 10 éve írja George. R. R. Martin, akit nagyon sokan bírálnak amiatt, hogy nem halad a megfelelő ütemben a regényekkel. Legutóbbi interjújában az író kifejtette, hogy utólag már bánja, hogy nem készült el korábban. Azt mondta, hogy 5 könyvnyi előnye volt a sorozattal szemben és nem hitte volna, hogy valaha is utolérik. A széria 2019-ben ért véget, Martin szerint pedig így bizonyos értelemben a sorozat története is más irányt vett, mint azt ő gondolta volna. A 6. kötet, A The Winds of Winter megjelenéséről továbbra sincs pontos információ.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!