A Metallica online kurzust indít zenekaroknak

A Metallica online kurzust indít zenekaroknak
A Metallica 40 évnyi tapasztalatot szeretne átadni hamarosan induló online kurzusán.

A MasterClass nevű cég korábban is szervezett már internetes kurzusokat hírességek bevonásával. Most a Metallicával hoztak tető alá egy online képzést, melyben a zenekar tagjai tippeket adnak azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet összetartani egy zenekart és milyen kapcsolatot érdemes kialakítani a rajongókkal – írja a 24.hu.

A tizenöt videós leckéből álló tanfolyamon James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett és Roberto Trujillo hasznos tippeket adnak majd a csapaton belüli hatékony kommunikációhoz, a kritikák kezeléséhez, szövegíráshoz és dalszerzéshez. De a legnagyobb Metallica-slágerek szövegeinek elemzésére is sor kerül majd.

„Azért tartjuk fenn több mint negyven kötelékünket, mert sokat tanultunk egymásról és magunkról ez idő alatt. A kurzusunkon nemcsak arra tanítjuk meg a résztvevőket, hogy hogyan írunk dalokat és honnan merítünk inspirációt a zenénkhez, hanem arra is, hogy a közös élményeink hogyan eredményeztek sikeres kreatív együttműködést”- mondta a kurzushoz kapcsolódóan James Hetfield, a zenekar frontembere.

Az érdeklődök 180 dollárért vásárolhatnak éves előfizetést a MasterClassra, ennek részeként a Metallica kurzusa is elérhető. Ezenkívül több mint száz híresség tanfolyamai is megtekinthetők. Az előadók között szerepel többe között Alicia Keys, Spike Lee és James Cameron.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Metallica, zene, tanulás