Áprilisban debütál a Boldog Munkahely Díj, már lehet pályázni!

Áprilisban debütál a Boldog Munkahely Díj, már lehet pályázni!
Első alkalommal kerül kiosztásra a Boldog Munkahely Díj, amelyet a Digital Média Hungary támogatásával működő HR és cégvezetési projekt, a Human Hungary hívott életre. A szervezők március 21-ig várják a pályázati anyagokat.

A munkavállalók munkahely-választási preferenciái között a versenyképes alapbéren és az egyéb pénzbeli juttatásokon kívül a munkavégzés körülményei, hétköznapjuk minősége is kiemelten fontos tényező. Az értékteremtő munka, a magánélet tiszteletben tartása, a támogató csapat, a szakmailag felkészült vezetők mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják a munkavállaló érzéseit, és ez által a hatékonyságát és lojalitását is.

A munkavállalók bevonzásához és megtartásához elengedhetetlen, hogy a munkaadók feltérképezzék ezeket a területeket és energiát fektessenek a fizikálisan, mentálisan, emocionálisan is a támogató munkahelyi környezet kialakításába.

A szervezet számos módon tudja segíteni a munkatársakat abban, hogy a különböző jóllét-igényeik minél magasabb szinten tudjanak megvalósulni. Ezek közé tartoznak az olyan gyakorlatok beépítése a céges működésbe, mint:
- a pozitív érzelmek megélésének, kifejezésének lehetősége;
- a munkavállalói ötletek, javaslatok szorgalmazása, meghallgatása, megvalósítása;
- a fizikai és mentális egészség megőrzését támogató tevékenységek (sport/szabadidős, üdülési lehetőségek, képzések biztosítása stb.);
- együttműködés a nehézségek kezelésében, a stresszhelyzetekkel való megküzdésben;
- emberi kapcsolatok kialakításának előmozdítása (közösségi programok, terek és egyéb lehetőségek).

A harmonikus együttműködés sikeres kialakítása növeli a munkavállaló érzelmi elköteleződését a szervezete felé, fokozza a produktivitást és javítja a teljesítményt, ezzel hozzájárulva a szervezet hosszú távú sikeréhez.

A Boldog Munkahely Díj azzal a céllal jött létre, hogy évente elismerje azokat a szervezeteket, vállalatokat, amelyek erőfeszítést tesznek a munkavállalóik boldogságáért, azaz a pszichológiai, szociális és érzelmi jóllétükért. Ezen túlmenően a díj által elismert szervezetek példaként szolgálhatnak más vállalkozásoknak és inspirációt nyújthatnak számukra abban, hogy aktívan foglalkozzanak a munkahelyi környezet fejlesztésével és hasonló pozitív változásokat vezessenek be a saját munkahelyükön is.

Az elismerésre pályázhat bármely kis-, közép- vagy nagyvállalat, civil szervezet, illetve közigazgatási intézmény Magyarország területén lévő munkahelyeikkel.

A Boldog Munkahely Díj a Digital-Media Hungary 2024 Konferencián kerül kiosztásra 2024. április 23-án.

A pályázati feltételekről és bővebb információkról ide kattintva tájékozódhat.
Ötletgazda és a díj alapítói: Csermely Ákos és Róbert Nóra
A díj kidolgozásában részt vettek: Nyerki Zsuzsanna, Dr. Magyaródi Tímea, Lerf Andrea, Nagy Krisztina és Trencsényi Judit

Szakmai együttműködő partner a:

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!