Vajon milyen vagyok, amikor dolgozom? Néhány klikk, és megmondjuk ki vagy a munkában!

Vajon milyen vagyok, amikor dolgozom? Néhány klikk, és megmondjuk ki vagy  a munkában!
Ki ne tudná, hogy nem az egyének, csak a csapatok lehetnek sikeresek egy munkahelyek. De honnan tudjuk, milyen személyiségek vannak a csapatunkban, és hogyan érdemes a munkát elosztani? – ehhez adunk most segítséget. Gyere velünk tesztelj velünk!

Egyre többen térnek vissza a korábbi kerékvágásba a home office időszaka után. A régi-új helyzet ismét lehetőséget ad „munkahelyi énünk” kibontakozására. Saját személyiségünk nemcsak a csapatdinamikát befolyásolja, de meghatározza azt is, hogyan érezzük magunkat saját munkakörünkben, illetve, hogy például hozzánk fordulnak-e a kollégák segítségért, esetleg egy szelet süteményért. Te tudod milyen vagy, amikor dolgozol?

A laptop kamerája előtt ülve másképp viselkedünk, mint egy személyes megbeszélésen, vagy az irodai konyhában kávézva. Egy évnél is hosszabb home office után egyre többen térnek vissza az irodákba dolgozni, így ismét bele kell szokni a közösségi kapcsolatépítésbe, a társadalmi kapcsolatokba.

A rég nem látott kollégákat teljesen más színben láthatjuk, ha nem csak a munka kapcsán beszélünk velük, hanem személyesen találkozva a kapcsolatunk ismét aktívabbá és kötetlenebbé válik. Sőt, számos új munkatárs is érkezhetett a pandémia ideje alatt. Érdekes kihívás volt új embereket csakis online formában megismerni, ami az emberismertünket is próbára tehette.

Az irodai visszatérést egy olyan önértékelő teszttel segítjük, amivel mindenki néhány perc alatt megtudhatja, hogy a nyolc legjellemzőbb munkahelyi személyiségtípusból melyikbe tartozik.

Az Így Dolgozol Te! teszt az alábbi linken érhető el: https://igydolgozolte.frequest.com/squest.php?did=Wq1OYCsks6dzozgL5C9

A teszt segít abban, hogy saját magunkat pontosabban láthassuk, és hogy erősségeink és gyengeségeink milyen munkára tesznek minket leginkább alkalmassá, és milyen helyzeteket érdemes kerülnünk. Az eredmények abban is segítenek, hogy saját magunk jobb megismerésével másokat is pontosabb és helyesebben tudjunk megítélni. Mert ha tisztában vagyunk kollégáink, partnereink személyiségével, jobban meg tudjuk ítélni, hogy milyen típusú feladatoknál érdemes rájuk számítani, és mik azok a feladatok, amit inkább másoknak érdemes delegálni.

Munka közben számos olyan tevékenység van, ami örömforrást okozhat nekünk: van aki a kiszámíthatóságot keresi, más a folyamatos változásokban érzi otthon magát. Ha valaki gyakran találkozik olyan munkahelyi feladatokkal, mi a személyiségéhez nem illik, az stresszhelyzetet okoz, ezt pedig kezelni kell. Egyrészt saját magunk is figyelhetünk arra, hogy ezt hogyan oldjuk meg, de ha nyitottan közelítünk kollégáinkhoz, nagyban hozzájárulhatunk az ő stresszük csökkentéséhez. Ez pedig végső soron a mi közérzetünket és a céges hatékonyságot is növeli, segít a jól működő közösségek megteremtésében.

Kutatók segítségével összeállított személyiségtesztje a munkahelyi énünkre koncentrál, a szakmai személyiségtípust mutatja meg. A legjellemzőbb típusok az alábbiak:

Felfedező: Aki mindig a saját érzéseit követi, és hallgat a belső hangra. Számukra az élet értelme, a komfortzónájuk határainak tágítsa. Szerintük minden ember különleges és egyedi, és ennek megfelelően a saját útját kell járnia. Keresik a kihívásokat, és a sikerek motiválják őket igazán.

Csapatjátékos: Kedvelik az Újdonságokat, és nem csak nem bánják, ha elsőre nem sikerül valami, hanem az újrakezdés motiválja őket. Fontosak számukra az érzelmeik, közösségben érzik igazán jól magukat – a társaság középpontjai szoktak lenni. A csapatmunkát nem csak szeretik, de szervezik.

Különcök: Az érzéseikre hallgatnak, magabiztosak a saját ízlésükben. Az újdonságok nem hozzák lázba, de a jól bevált dolgokban igazi mesterek, a maximumot akarják nyújtani. A saját célok motiválják.

Csupaszív: Mások igényeit keresi, amiért cserébe szeretet kap. Igazi társas lény, a magányt nem kedveli, akkor érzi magát elemében, ha a társak, a család, a barátok vannak körülötte. A hangulatok és az élvezetek éltetik.

Újító: Tisztában van vele, hogy mindig megfontoltnak, összeszedettnek és higgadtnak tűnik. De azzal is tisztában vagy, hogy az előrelátás és a tiszta gondolkodás nem akadályozza meg abban, hogy felfedezd a világot, és feszegesse a saját határait. Hisz abban, hogy mindenki kiteljesedhet, ha szembenéz a félelmeivel, és bátran nekiindul a saját maga által választott útnak.

Logikus: Mindent logikusan átgondol, és ezért a következményeket is előre látja. Lételeme a közösség, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan érezze magát, mert tudja, hogy a saját egyediségével mindenki hozzáad egy kicsit a csapat sikeréhez. Mellette bátran elengedheti magát az ember, mert higgadt mard a rázósabb helyzetekben is.

Rendszerező: A monoton munka számára ajándék. Mindent előre kigondol, és meghatározott struktúrák mentén cselekszik. Előbb tudja a megoldást, még mielőtt nekiállna megoldani egy-egy problémát. Az új dolgok nem hozzák lázba, jobban szeretsz elmélyülni egy feladatban, amelynek a megoldását egyéni sikerként éli meg.

Megbízható: Azzal mindenki tisztában van, hogy hozzá lehet fordulni, mert mindig lehet rá számítani, precíz, és az újdonságok sem csábítják el. Leginkább akkor érzi magát nyeregben, ha szeretetteljes légkör veszi körbe, kevés a változó körülmény, és hagyják, hogy végezze a munkáját. Szereti a kiépített rendszereket, jó megfigyelő – minden helyzetből tanul, és a tanulságokat is levonja.

Az önismeret arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak magunkat kell helyesen látni, hanem érdemes azt is megtudni, mit gondolnak mások rólunk. Egy ilyen teszt arra is lehetőséget ad, hogy ennek apropóján beszéljük át közeli munkatársakkal, ki milyen eredményt kapott, és a többiek mennyire értenek egyet ezzel.

A tesztet tehát nem csak nekünk érdemes kitölteni, hanem meg lehet osztani kollégáinkkal is

https://igydolgozolte.frequest.com/squest.php?did=Wq1OYCsks6dzozgL5C9

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Human Hungary