Rászoruló gyermekek fejlesztését segíti az Eaton Magyarország

Rászoruló gyermekek fejlesztését segíti az Eaton Magyarország
Az Eaton Magyarország is csatlakozott az Örökbe fogadok egy ovit! kezdeményezéshez, amellyel lehetőség nyílt halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatására. A vállalat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Kurityán Különleges Lakásotthonokat választotta. A több mint 10 millió forint komoly segítség a 7-18 év közötti, nehéz sorsú, a családi környezetükből államilag kiemelt fiatalok számára, akik így modernebb és élhetőbb, illetve szociálisan biztonságosabb körülmények között élhetnek.

Az Eaton Magyarország számára az elfogadás és diverzitás alapvető értékek, amelyek különböző megjelenési formái sikerrel beilleszthetők a vállalat stratégájába, ezzel támogatva a folyamatos fejlődést és a fenntartható növekedést. A fentiek mellett a vállalat mindig is fontosnak tartotta, hogy a társadalmi felelősségvállalás terén is kimagaslót alkosson. Ennek a küldetéstudatnak a legújabb példája a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat fenntartása alá tartozó Kurityán Lakásotthonok felkarolása.

„A sok támogatói programunk közül ez a mostani az eddigi legnagyobb mértékű. A hazai képviselet 2022 februárjában csatlakozott az anyavállalat globális jótékonysági kezdeményezéséhez, ahol mintegy 9 millió dollárt osztottak ki pályázati úton. Ebből az összegből az Eaton Magyarország 26 ezer dollárt nyert el, és ezt az összeget, vagyis több mint 10 millió forintot az elmúlt hónapokban el is juttattuk a kurityáni szervezet számára" – nyilatkozta Lenk István, az Eaton Enterprises (Hungary) Kft. ügyvezető igazgatója.

Az adomány az intézmény – ahol jelenleg 34 gyermek él – éves költségvetésének megközelítőleg a fele, és mivel az összeg iránya egyértelműen az ottlakók egyéni igényeire fókuszál, ezért bír az átlagosnál is nagyobb értékkel. Már elkészült egy vadonatúj zeneszoba, ahol a bentlakók tucatnyi új hangszerrel és eszközökkel saját zeneszámokat tudnak rögzíteni. Továbbá építettek egy meditációs szobát, amit tibeti hangtálakkal és új bútorokkal rendeztek be. Ezen felül valamennyi nevelő és gyerek számára biztosítottak sátrakat, matracokat, valamint kajakokat a közös kikapcsolódás és kirándulások elősegítése érdekében. A fennmaradó összeget a tervek szerint sporteszközök és kerékpárok beszerzésére fordítják, valamint egy konyhakert és minifarm kialakítása is a tervek között szerepel.

„Ez egy nem várt adomány, vagy még annál is több volt a számunkra; az elmúlt 10 év legnagyobb meglepetése! Amikor az EATON kedves és barátságos kollégáival az Aggteleki Cseppkőbarlangban közösen tett látogatás után Kurityánba érkeztünk, egy kis műsorral kedveskedtünk nekik. Ezt követően jelentették be nekünk nagy örömmel, hogy ami addig csak papíron létezett és egy álomnak tűnt, az most valósággá válik. Igazán felemelő pillanat volt, szinte megszólalni sem tudtam. A gyerekek ujjongtak és néhány felnőtt szemébe könny szökött. Éreztük, hogy egy nagy lehetőség kapujában állunk! Nagyszerű, hogy az általános ellátás mellett ilyen alternatív irányból is érkezik segítség, amelynek köszönhetően a gyerekek számára nyújtandó extra élmények megvalósítására, és a szakmai fejlődésünkre is lehetőség nyílik" – nyilatkozta Reményi Gábor, a Kurityán Különleges Lakásotthonok szakmai egységének vezetője.

Ez a támogatás hosszabb távú projekt az Eaton részéről, hiszen mindig ott segítenek az intézménynek, ahol csak tudnak; eddig már több közös programon is részt vettek. A költészet napján például meglátogatták a gyerekeket egy versmondó versenyen, ahol a nyertesek rollereket, játékokat és laptopot kaptak. Emellett az intézmény lakóival közös kirándulást szerveztek Budapestre. Továbbá önkéntes alapú, fa- és virágültetéses napot rendeztek Kurityánban, az ehhez szükséges eszközöket biztosítva. A szeptemberi iskolakezdésre pedig minden gyermeknek egy-egy pár új cipőt vittek – a végső összeget szintén az Eaton munkatársai gyűjtötték össze! Az év hátralévő részében több izgalmas együttműködés várható mindkét két fél részéről. A vállalat kollégái hamarosan újra ellátogatnak Kurityánba, valamint decemberben ők látják vendégül a gyermekeket a budapesti bázisukon. Itt személyre szóló ajándékokkal várják őket, a fiatalok pedig a tervek szerint újfent egy kulturális műsorral készülnek.

„Idén úgy döntöttünk, hogy szerteágazó jótékonysági akcióinkat egy közösen kiválasztott szervezetnél összpontosítjuk. Kollégánk javaslata alapján találtunk rá az Örökbe fogadok egy ovit! kezdeményezésre és a kurityáni lakásotthonokra. Így közvetlen közelről is megtapasztalhatjuk, hogy egy ilyen mértékű összefogás mekkora hatást gyakorol egy közösségre. A gyermekek rengeteg olyan pillanatot szereznek nekünk, ami jó érzéssel tölt el minket, melegséggel töltik meg a mindennapjainkat. A folyamatos támogatás és találkozások révén mély kötődés alakult ki a gyerekek és dolgozóink között, ami a lehető legnagyobb nyereség számunkra" – összegezte Szabó Anita, az Eaton Employer Branding Leader munkatársa.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Eaton, gyerek