PONT most segíthetünk!

PONT most segíthetünk!
Elindította jótékonysági kuponakcióját a PENNY a Magyar Vöröskereszttel közösen. A kiskereskedelmi hálózat mind a 227 üzletében elérhető lesz két héten keresztül a 250 forintos adománykupon, amely teljes bevételét a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatja el a háború elől menekülőknek. Ezzel párhuzamosan a PENNY – a Magyar Vöröskereszt által javasolt ütemben – hét kamionnyi adományt is útjára indít a rászorulók számára.

„Az elmúlt hetekben a PENNY és a REWE Group aggodalommal figyelte az Ukrajnában történő eseményeket. A történések arra sarkallták a céget, hogy a Magyar Vöröskereszttel és a vásárlóival karöltve segítsen a háború miatt menekülni kényszerülő embereknek. Hogy ezt még könnyebbé tegyük, pénztárainknál elérhetővé tettük a 250 forintos adományjegyet, amivel a Vöröskereszt munkáját támogathatják vásárlóink. Emellett hét kamionnyi adományt is felajánlottunk a rászorulóknak, ezzel is kicsit könnyebbé téve számukra ezt a rendkívül megterhelő időszakot” – mondta Florian Naegele, a PENNY ügyvezető igazgatója.

„Jelen helyzetben a Magyar Vöröskereszt humanitárius tevékenységei a határon túl is jelentősek, ugyanis rendszeres szállítmányokkal segítjük az Ukrán Vöröskereszt Kárpátaljai Szervezetének munkáját. Emellett fő feladatunk, hogy a háború elől bizonytalan ideig hazánkban tartózkodó menekülőket itthon is minél gyorsabban és hatékonyabban segítsük, ehhez biztosít támogatást számunkra a PENNY ebben az akcióban, amelyhez mindenki egyszerűen csatlakozhat, aki szeretne tenni az ügyért” – tette hozzá Horváth Péter Zsolt a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese.

A Magyar Vöröskereszt humanitárius szervezetként már a háború első napjától bekapcsolódott a menekülők ellátásába, a határ mentén élelem, víz, tájékoztatás és egészségügyi szolgálat biztosításával támogatja a vonattal vagy autóval érkezőket, míg Budapesten a BOK csarnokban segítenek önkénteseink és munkatársaink. A Magyar Vöröskereszt feladataiban minden megyei szervezete aktívan részt vesz, az ország különböző pontjain a befogadóhelyeken segítik az Ukrajnából érkezettek hosszabb távú ellátását.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!