Online tartják meg az ELTE Informatikai Karának Nyílt Napját

Online tartják meg az ELTE Informatikai Karának Nyílt Napját
A koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt az Eötvös Loránd Tudományegyetem legkevesebb három hétre ismét bevezette a távoktatást, ennek megfelelően az Informatikai Kar nyílt napjára is online formában kerül sor.

Január 28-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók a webes programon tájékozódhatnak az angol és magyar nyelven választható képzésekről,

az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt, illetve bepillanthatnak a hallgatói élet kulisszái mögé, még egy virtuális campus túrán is részt vehetnek..

Időpont: január 28. (péntek) délután 15:00-18:00 óra

A rendezvény regisztrációhoz kötött.

A Nyílt Napon többek között kiderül, kinek jó választás az informatikai pálya? Milyenek a mindennapjai a szoftveróriások mérnökeinek? Hogyan lehet bejutni hozzájuk, milyen tudást keresnek ezek a cégek? Megismerkedhetnek a kvantumszámítógépek programozásának alapjaival, milyen trendek érvényesülnek ezek fizikai megvalósításának terén. Bepillantást nyerhetnek a kardiológiai betegségek diagnosztizálására használt a Single-Photon Computed Tomography (SPECT) modalitású diagnosztikán alapuló eljárások különböző informatikai megoldásaiba. Valamint tájékoztatást kaphatnak szombathelyi duális gépészmérnök képzésről is.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel háromezer hallgatójával a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény a programtervező informatikus szak iránt érdeklődő középiskolások körében. Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő, 2021-ben 411 pont volt. Az ELTE-n képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, ezért aki ezt a pályát választja biztos karrierre számíthat. Az ELTE a 2021-es hazai felsőoktatási rangsorban a legmagasabb összesített pontszámot szerezte informatikai képzési területen, a Times Higher Education friss rangsorában pedig a legmagasabban rangsorolt magyar egyetem informatikai szakterületen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!