Napi 1600 főt építettek le eddig idén a tech szektorban

Napi 1600 főt építettek le eddig idén a tech szektorban
A Layoffs.fyi szerint 2023-ban eddig naponta átlagosan 1600 technológiai szektorban dolgozó szakembert bocsátottak el a vállalatok.

A számok tanulsága szerint továbbra sem enyhül a technológiai szektorban tavaly bedurvult elbocsátási hullám, a Layoffs.fyi nyomkövető adatbázis szerint 2023 első 15 napjában összesen 24 151 alkalmazottól vált meg 91 tech cég szerte a világon. Ez már most 15 százalékát jelenti annak a 154 256 ezer dolgozónak, akiknek szedniük kellett a sátorfájukat az egész tavalyi év során - írja a hwsw.hu.

Az Amazonnál főleg a humán erőforrás részlegen dolgozókat érintették a költségcsökkentési intézkedések, míg a Meta a virtuálisvalóság-fejlesztésekért felelős Reality Labs részlegen „takarított”, a Salesforce pedig a Slack és a MuleSoft üzleti egységeit szervezte át. Az Amazon és a Salesforce az év első hetében jelentette be, hogy együttesen több mint 25 ezer munkahelyet szüntetnek meg, de leépített a Vimeo médiavállalat és a Flexport szoftvercég is.

A Salesforce vezetője, Marc Benioff nyilatkozata tükrözi több techcég álláspontját is, miszerint a pandémia általi gyors felfutás és a bevételek felpörgése magával hozta a bővülést emberi erőforrásokban, ami a recesszió idején már nem szolgálja a költséghatékonyságot.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!