Megváltozott munkaképességűek integrációját segíti a SPAR

Megváltozott munkaképességűek integrációját segíti a SPAR
A vállalat és a Janka Tanya közötti együttműködés iránymutató modellje annak, miként lehet a megváltozott munkaképességű embertársainkat a munka világába integrálni - írják.

A SPAR Magyarországnál jelenleg 119 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló dolgozik, és tíz fő fogyatékkal élő, autista fiatalnak adnak munkát. A cég esélyegyenlőségi referenst alkalmaz, szemléletformáló tréningeket tart a kollégáknak, továbbá több mint tíz éve biztosít árusítóhelyeket a Szerencsejáték Zrt.-nek: közel száz szuper- és hipermarketben vásárolhatók sorsjegyek megváltozott munkaképességű emberektől.

A SPAR Magyarország 2010 óta már négy alkalommal nyerte el a Fogyatékosságbarát Munkahely elismerést, ezen túlmenően pedig Befogadó Munkahely különdíjat is kapott, amit a Janka Tanyával megvalósított programja elismeréseként vehetett át - írják.

A tótvázsonyi Janka Tanya és a SPAR Magyarország együttműködése egy fenntartható és követendő példát állít. A közösség célja, hogy a nappali ellátás mellett fejlesztő és rehabilitációs foglalkoztatást biztosítson a megváltozott munkaképességű felnőttek számára, amellyel elősegíti és támogatja a társadalomba való beilleszkedésüket.

A SPAR a tótvázsonyi Janka Tanyával 2017 óta működik együtt: a veszprémi INTERSPAR munkatársai heti két-három alkalommal fogadják a fiatalokat, akik árufeltöltői és raktározási feladatokat látnak el az áruházban, sőt az általuk készített díszek és használati tárgyak megvásárolhatók a vállalat központjában évente megrendezésre kerülő karácsonyi és húsvéti vásárokon is.

A vállalat „Hosszú út" címmel riportfilmet is készített a Veszprém megyei közösségben élő sérült fiatalok mindennapjairól és a közös munkáról.

A filmez legutóbb az ATV mutatta be, de korábban az RTL Klub-on is szerepelt, és elérhető a társaság weboldalán: https://rtl.hu/rtlklub/fokusz/betekintes-a-janka-tanya-autista-fiatalok-mindennapjaiba-hosszu-ut-dokumentumfilm-spar

A film teljes terjedelmében megtekinthető a SPAR Youtube csatornáján is: https://www.youtube.com/watch?v=FoU7mPijwIw&list=PL7ShKg970sBCEgyPkqs_7ruCHSusg1oLo&index=2

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: spar, janka tanya