Ingyenes segítséget kínál egy cég a távoktatáshoz

Ingyenes segítséget kínál egy cég a távoktatáshoz
A tanárok visszajelzései alapján kialakított leckéket az 1. osztálytól egészen a 12. osztályig igénybe lehet venni.

Miután a kormány az eddigi legszigorúbb korlátozást vezette be a koronavírus megfékezése érdekében, április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat is. Így tehát az elkövetkezendő hetekben mindenki, köztük a legkisebbek is otthon tanulnak majd. Az egyik matek oktatási portál kifejezetten a járványhelyzet miatt kialakult digitális távoktatás támogatására MatekOázisTV néven ingyenes matematika tanulási lehetőséget biztosít az interneten 1. osztálytól 12. osztályig a Matek Oázis interaktív tananyagaival. A szolgáltatás a tavalyi digitális távoktatás tapasztalatai alapján, valamint a 3500 tagú Matek Oázis Tanári Klub pedagógusaival konzultálva lett kialakítva.

A tanárok visszajelzései alapján az egyik legfontosabb szempont a tervezhetőség. Ezért egy hónapra előre meghatározott és nyilvánosan látható műsorrend szerint kerülnek sorra azok a matematika témák, amik a tanterv szerint időszerűek. A készítők legfőbb szándéka, hogy ezzel jó időben érkező, komoly támogatást biztosítsanak a távoktatásban résztvevő általános és középiskolás diákoknak, tanítóknak, tanároknak - írják.

„A Matek Oázis digitális oktatási rendszere a teljes 1-12. osztályos középszintű matematika tananyagot lefedi, ami komoly segítséget jelent a kialakult nehéz helyzetben. Ezért éreztük kötelességünknek már a tavaszi iskolabezárások idején is, hogy jelentős ingyenes felajánlással támogassuk a távoktatást. Az ősszel a második hullámra felkészülve készítettük el a jelenlegi felajánlásunkat, a MatekOázisTV-t” – mondta B. Békési Bea, a Matek Oázis alapítója, oktatási vezetője.

A tananyagok regisztráció után ingyenesen használhatók. Hétfőtől-péntekig, reggel 8-tól este 8-ig biztosít tanulási lehetőséget. A délután 2 óráig tartó „délelőtti” műsorok másnap, a délutáni sávban megismétlésre kerülnek. Adásszünetben ugyanitt a hét legnépszerűbb Matek Oázis tananyagait használhatják az oktatási platform látogatói.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!