Egy magyar wesbhop a környezettudatos ajándékozásban segíti a családokat

Egy magyar wesbhop a környezettudatos ajándékozásban segíti a családokat
Szalkai Zsófi álmodta meg többedmagával azt az internetes felületet, ahol a szülők egy helyre gyűjthetik a tökéletes ajándékötleteket. Az ingyenes Csiriboo kívánságlista honlapnak köszönhetően nincs többé sosem használt játék, ráadásul közben hazai, környezettudatos kisvállalkozásokat is támogathatunk.

A kisgyermekes családokban egy idő után már lépni sem lehet a lakásban a használaton kívüli játékoktól és a sosem hordott ruháktól. Nem mellesleg a felesleges vásárlások miatt az ökológiai lábnyomunk is növekszik. Mindezt a saját bőrén kezdte el érezni Szalkai Zsófi és férje, Fórizs Botond, akik egy két- és egy hároméves gyereket nevelnek – számolt be történetükről a startuponline.hu.

„Tudatos, minimalista anyukaként utána nézek azoknak a termékeknek, amiket megvásárolunk, és olyan termékeket keresek, amik fenntarthatóak és egyeznek a nevelési elveinkkel. Nehéz volt átadni ezt a családnak és azoknak az ismerősöknek, akik nem vesznek részt a mindennapjainkban. Elkezdtem kommunikálni a család és a barátok felé is, hogy mi az, amire valójában szükségünk van éppen, és azt a kérdést tettük fel magunknak: hogyan tudnánk ezt egyszerűsíteni” – mondta Zsófi.

Így született meg a januárban indult Csiriboo. Az online kívánságlista lényege, hogy a szülők az interneten gyűjthetik össze bármilyen weboldalról, hogy gyerekük milyen ajándékot szeretne. Jelezhetik azt is, hogy milyen ajándékot tartanak a legmegfelelőbbnek kialakításban, minőségben, vagy akár környezettudatosság szempontjából. A kapott Csiriboo linken a hozzátartozók megtalálják a listát, amiből tudnak szemezgetni, és meg is rendelhetik a kiválasztott webshopon keresztül az ajándékot.

Szalkai Fanni, a honlap társalapítója arról beszélt, minden felesleges vásárlással olyan üzenetet küldünk a cégek felé, hogy ezekre a tárgyakra igény van, miközben sok játék végzi a szemetesben.

Az ingyenesen használható Csiriboo felületén az ajándékötletek menüpontban ráadásul olyan előszűrt termékötleteket találhatnak a szülők, amelyek környezettudatos hazai kisvállalkozásoktól származnak.

Szabó Viktória társalapító hangsúlyozta, hogy a túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája. Ezen is szeretnének enyhíteni ötletükkel.

„Partnereink termékei fenntartható gyártással, újrahasznosított, organikus és bio alapanyagokból készülnek, a minőséget és a tartósságot szem előtt tartva. Szeretnénk elősegíteni a környezetbarát ajándékozási kultúra elterjedését. Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeinket már kiskortól hozzászoktassuk a pazarlásmentes életmódhoz, hogy felnőttként ne is legyen kérdés számukra a környezetvédelem” – mondta.

A januári indulás óta már több száz regisztrált felhasználóval rendelkezik a honlap. A kezdeményezést az Amerikai Nagykövetség AWE női vállalkozókat felkaroló programja támogatta.

A kívánságlista megtalálható a csiriboo.hu címen.

Fotó: Pixabay.com

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!