Az internetes szexuális zaklatások 84 százaléka fiatal lányokat érint

Az internetes szexuális zaklatások 84 százaléka fiatal lányokat érint
Szakemberek szerint sokkal szigorúbb gyermekvédelmi törvényekre lenne szükség, és a szülőknek is jobban oda kellene figyelni, mert a legfrissebb felmérések szerint Angliában az online szexuális zaklatások áldozatai 84 százalékban fiatal lányok.

2017 áprilisa és 2020 márciusa között 12 925 olyan esetet jelentettek a rendőrségnek, ahol a támadók szexuális jellegű kéretlen üzeneteket küldtek a másik félnek - írja a Marketingmorzsák. Ebből 7434 esetben fiatalkorú lány volt az áldozat. Gyermekvédelmi szervezetek szerint ez a szám kifejezetten aggasztó, és azt mutatja, hogy az elkövetők kihasználják a lányok körében népszerű közösségi média platformokat, hogy ott zaklassák őket. Szerintük a kormánynak sokkal határozottabban kellene fellépni az online szexuális zaklatások ellen, és a közösségi oldalaknak is szigorúbbá kell tenni a szabályozást, bizonyítaniuk kellene, hogy a lányok biztonságban vannak a közösségi oldalakon.

A gyermekjogi szervezet kutatásából kiderült, hogy a Facebook tulajdonában lévő Instagramot használták a legtöbbször az elkövetők.

Itthon a Magyar Tinik a Neten felmérésből 2019-ben az derült ki, hogy a tinédzserek 39 százalékától kértek már erotikus fotós chatbeszélgetésben, 44 százalékuk pedig már érezte úgy, hogy zaklatják az interneten. Most arra kíváncsi a Be Social, hogy hogyan változtak a tinédzserek internetezési szokásai, és hogy hogyan hatott rájuk például a digitális oktatás és a világjárvány.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!