A TikTok tulajdonosa félti az alkalmazottakat a kiégéstől

A TikTok tulajdonosa félti az alkalmazottakat a kiégéstől
Komolyan szabályozni fogja a TikTok, hogy az alkalmazottak mennyi időt tölthetnek munkával. A tervek szerint csak délelőtt 10 és reggel 7 között dolgozhatnak majd.

Kiszivárgott egy dokumentum, miszerint a ByteDance azt szeretné, ha alkalmazottai este hét után már nem dolgoznának – írja a marketingmorzsak.hu a Telex hírei alapján.

A vállalat hozzáállása meglepően alkalmazottbarát, hiszen a kínai cégek jellemzően 996-os munkatempót várnak el munkavállalóiktól. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az alkalmazottak reggel 9-től este 9-ig dolgoznak hetente 6 napot. Sok kínai cégnél már egyenesen elvárás ez a kiégéshez vezető munkatempó. A South China Morning Postnak több technológiai vállalat munkatársai is panaszkodtak arról, hogy munkájuk mellett gyakorlatilag semmi idejük nem marad magánéletükre, nem tudnak rendesen aludni, folyamatosan stresszelnek, sőt sokaknál a szexuális élet területén is problémákat okoz a 996-os munakvégzés.

A Bloomberghez kiszivárogtatott iratok szerint a TikTok tulajdonosai ettől a kiégéstől próbálják megóvni munkavállalóikat azzal, hogy szigorúan szabályozzák a munkával töltött idő mennyiségét. Ennek értelmében az alkalmazottak csak délelőtt 10 és este 7 között foglalkozhatnak munkával. A jövőben minden kollégának egy nappal előbb jeleznie kell, ha többet akar dolgozni, de ebben az esetben is csak maximum három órával dolgozhat többet hétköznapokon, hétvégéken pedig maximum nyolc órával. A túlórát pedig háromszoros fizetéssel jutalmazza a cég.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TikTok, kiégés, Kína