Partneri együttműködésre lép a Fidelity és a Moonfare

Partneri együttműködésre lép a Fidelity és a Moonfare
A partneri kapcsolat keretében a Moonfare digitális platformja révén hozzáférést biztosít magánpiaci stratégiáihoz a Fidelity intézményi és nagykereskedő ügyfelei számára.

Az alapkezelő történetében ez az első ilyen jellegű megállapodás, amelynek révén a Fidelity a jövőben eleget tud tenni annak az egyre fokozódó igénynek, hogy ügyfelei a portfóliójukat alternatív befektetési stratégiákkal kiegészítve érhessenek el vonzó hozamokat.

A Fidelity kisebbségi részesedést is szerez a Moonfare-ben, és Christian Staubot, a Fidelity International európai ügyvezető igazgatóját delegálja a Moonfare tanácsdó bizottságába. A Fidelity az első intézményi befektető, amely részesedést szerez a 2016-an alapított, és a LinkedIn által 2020 egyik Top 10 német start-upjának nevezett Moonfare-ben.

Az exkluzív stratégiai értékesítési partnerség 2021 áprilisától kezdődik Európa néhány fontosabb pontján, eleinte Németországban, Svájcban, Olaszországban, Franciaországban és Ausztriában, később több más nemzetközi piacon is. A Moonfare jelenlegi és jövőbeli ügyfelei és partnerei mellett a Fidelity és a Moonfare hivatásos befektetők, például bankok, családi vagyonkezelő irodák és azok tanácsadói számára teszi majd lehetővé, hogy ügyfeleik nevében skálázható módon hozzáférjenek a magánpiaci alapokhoz.

A partneri együttműködés célja a magánpiaci befektetések iránt megnyilvánuló, egyre nagyobb kereslet kielégítése - írják.

Ez a sajtóközlemény azt követően került kiadásra, hogy a Fidelity belépett a magánhitel-piacra, tovább erősítve ezzel az alternatív eszközök terén gyorsan növekvő kínálatát, melyben eddig ingatlanalapok papírjai szerepeltek.

A Moonfare nagy hangsúlyt helyez az alapok kiválasztására, a digitális platformra, az alacsony befektetési küszöbre (az alsó határ 50 000 EUR) és diszruptív díjstruktúrájára – ezekkel a tulajdonságaival hívta fel magára a stratégiai partnert kereső Fidelity figyelmét.

„Mi a Fidelitynél merész terveket szövünk az általunk kínált befektetési lehetőségek körének az elkövetkező években magánpiacokkal, ingatlanokkal és likvid alternatív stratégiákkal történő bővítésével kapcsolatban” – mondta Andrew McCaffery, a Fidelity International globális befektetési igazgatója. „A Moonfare-rel kialakított együttműködésünk és a Moonfare piacvezető, nyitott architektúrájú platformja a közelmúltban létrehozott új magánhitel-teamünk révén szilárd alapot biztosít az ingatlan- és privátpiaccal kapcsolatos, jövőbeli növekedési terveink megvalósításához.”

„A szélsőségesen magas globális adósságállomány és a tartósan fennálló, negatív reálkamatok a kockázatok és a bizonytalanság fokozódását jelentik a hosszú távú eszközallokációban érdekelt befektetők számára” – tette hozzá Andrew McCaffery. „A közelmúltban megkérdőjeleződött a hagyományos 60/40-es modell, ennek következtében az alternatív befektetések, például a magánrészvények és -kötvények egyre fontosabb szerephez jutnak a diverzifikációra törekvő és a hosszú távú hozamot növelni szándékozó befektetők portfóliójában. Úgy véljük, az alternatív eszközök a jövőben minden befektető eszközallokációs döntéseiben folyamatos és egyre növekvő szerepet fognak játszani.”

„A Fidelityhez és annak ügyfeleihez hasonlóan a befektetőinkkel együtt a Moonfare is kitartóan törekszik a befektetői kiválóság megvalósítására” – jelentette ki Steffen Pauls, a Moonfare alapító-vezérigazgatója. „Ügyfeleinknek, akik között a világ legigényesebb befektetői is megtalálhatók, kezdettől fogva a legkiválóbb magánpiaci alapokhoz biztosítottunk hozzáférést. A Fidelity ügyfelei és csapata tökéletesen illik ebbe a koncepcióba.”

„Korábban a magánpiaci alapok csak a befektetők korlátozott köre számára voltak elérhetőek” – mondta Al-Hilal István, a Fidelity International közép-kelet európai igazgatója (ő szerepel a nyitóképen - a szerk.). „A Moonfare-rel létrehozott partnerségünk révén arra törekszünk, hogy demokratizáljuk az eszközosztályt, és egy tapasztalt csapat által gondosan összeállított termékek révén hozzáférést biztosítsunk az alternatív eszközök előnyeihez. Cégünk evolúciójának természetes állomása ez, és továbbra is a lehető legjobb szolgáltatásokat és megoldásokat kínálva segítünk ügyfeleinknek megvalósítani pénzügyi céljaikat.”

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: fidelity, Moonfare