Oroszország betiltotta a kriptovaluták használatát

Oroszország betiltotta a kriptovaluták használatát
Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken aláírt egy új törvényt, amely megtiltja a digitális eszközök, így a kriptovaluták és az NFT-k használatát áruk és szolgáltatások kifizetésére.

A július 25-én életbe lépő új törvény előírja a kriptotőzsdéknek és a szolgáltatóknak, hogy utasítsanak el minden olyan tranzakciót, melyekben a digitális fizetés a pénzváltás helyettesítéseként értelmezhető, írja a Mashable nyomán a 24.hu.

Ez lényegében azt jelenti, hogy Oroszországban továbbra is lehet kriptót vásárolni, de egyetlen hazai eladó sem fogja elfogadni a valutát szolgáltatásokért cserébe. Ugyanúgy, ahogy az NFT-ket sem. Ezzel a portál szerint az orosz elnök az olyan vállalkozásokkal szemben tesz lépéseket, amelyek kriptopénzt használva kerülték volna meg az Oroszországgal szemben az ukrajnai invázió után bevezetett szankciókat.

A kriptovalutákkal történő kereskedelem komoly viták tárgyát képezi Oroszországban.

A kabineten belül nehezen születik döntés arról, hogy csak szabályozzák, vagy egyenesen betiltsák ezt a tevékenységet. Egy korábbi jelentés szerint az orosz Központi Bank például a kriptotilalmat szorgalmazta, míg a Pénzügyminisztérium ellenezte ezt az álláspontot, mondván a jelenleg érvényben lévő szabályozás elegendő ahhoz, hogy a kriptotechnológia fejlődhessen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!