Mire érdemes figyelni a kezdő kriptokereskedőknek?

Mire érdemes figyelni a kezdő kriptokereskedőknek?
A közelmúltban a nemzetközi geopolitikai események hatására a világ legnagyobb pénzügyi tőzsdéi is pirosba fordultak át.

Volt pár nap márciusban és áprilisban, amikor elég nagy esések is bekövetkeztek. A borongós tőzsdei hangulat sok befektetőt késztetett arra, hogy a biztonságos menedékvalutákat, például a Bitcoint keresse - írja a bitcoinbazis.hu. Sok kereskedő izgatottan ugrott rá a lehetőségre, és kezdett el kriptovalutákkal kereskedni, és hamar sajnálkozva távozott. Ilyenkor fel kell kell tenni a kérdést, hogy a kezdő kriptokereskedők értik-e a kriptopiacokat, tudják-e milyen belső és külső hatások befolyásolják a szektor működését. Tekintsük át, hogy melyek azok a tényezők, amikre különösen figyelni kell a kezdő kriptokereskedőknek.

1. Alaposan ismerjük meg a piacot és a környezetet

Sokszor úgy lépünk be a kriptopiacra és úgy kezdünk el kereskedni, hogy csak félig-meddig értjük a kriptopiac különböző kifejezéseinek fogalmát. A végeredmény természetesen nem lesz kielégítő. Valójában függetlenül attól, hogy milyen iparágban dolgoztunk eddig és milyen kereskedési tapasztalattal rendelkezünk, amikor úgy döntünk, hogy belekezdünk a kriptokereskedésbe, szisztematikusan el kell sajátítani az alapvető ismereteket ezen a területen. A kriptopiacra is ugyanúgy vonatkozik a külső szabályozói környezet és a kriptopiacot befolyásoló törvényeket is nyomon kell követni. Emellett a kriptovaluta piac nem különül el az általános környezettől. Csak a kriptopiac és a nemzetközi külső gazdasági és geopolitikai változások teljes megértése teszi világossá, hogy mikor érdemes belépni a piacra, és mikor zárjuk le pozíciókat.

2. Kerüljük az érzelmi alapú kereskedést

A kezdő kereskedők hajlamosak a saját határaikat és kereteiket meghaladó pozíciókba fektetni többletnyereség reményében, és a piac ingadozása esetén azonnal kilépni a pozíciókból. Az érzelmi alapú kereskedés is igen gyakori, és ha figyelmen kívül hagyjuk a saját helyzetünket, és vakon megyünk bele, akkor könnyen elveszíthetjük a pénzünket.

3. A Stop-Loss és Take-Profit értékek beállítása

A volatilis piacokon minden kereskedő a lehető legtöbb profitot akarja elérni, a vesztesek pedig vissza akarják szerezni az elbukott pénzüket. Minden kereskedő számára a nyereség maximalizálása érdekeben lehetősége van a take-profit és stop-loss beállításokra. Ha ezeket a funkciókat jól használjuk, akkor nyereségesen szállhatunk ki a pozíciókból, és könnyen meg tudjuk nyitni a következő megbízásainkat. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!