Még jobban beomlott a kriptopiac

Még jobban beomlott a kriptopiac
Az elmúlt napok elég komoly nyugtalanságot hoztak a kriptopiacokon, már egy ideje folyamatosan pirosban vannak a kriptovaluták.

A cikk írásakor valamennyire azért stabilnak mondható a bitcoin helyzete, hiszen 42300 dollár körül kereskednek egy coinnal. Tehát nem beszélhetünk óriási zuhanásokról, de a piacok most már sorozatban ötödik napja vannak pirosban. A teljes piaci kapitalizáció a kriptoszektorban további 3%-kal csökkent január hetedikén reggel, amikor egy újabb eladási hullám indult meg - írja a bitcoinbazis.hu.

Jelenleg alig valamivel több mint 2 billió dolláros a piaci kapitalizációja a szektornak, miközben 2020. novemberében 3 billió felett is járt ez a szám. A ma reggeli eladási hullámmal újabb 110 milliárd dollár hagyta el a piacokat, tehát a hét eleje óta már 320 milliárd dolláros a csökkenés. Továbbra is a bitcoin vezeti az eladásokat, az elmúlt 24 órában 3%-ot veszített a legnagyobb kriptovaluta. Volt olyan pillanat, amikor már majdnem 40 ezer dollárra esett vissza az árfolyam. A bitcoin árfolyama november 10-e óta 39%-ot veszített az értékéből és a tavalyi hasonló időszakhoz képest csak 13%-kal több most az értéke.

Viszont nem kell pánikolni, egy 40%-os korrekció megszokottnak számít a kriptovaluták volatilis piacán. Teljesen normális folyamatok zajlanak a szektorban, ahol ugye pont a decentralizáltság miatt is történnek ilyen mozgások. Itt nincs központi kamatláb, amivel lehetne babrálni. Ettől független persze a befektetőket valószínűleg eléggé frusztrálja, hogy az Ethereum is egy nap alatt veszített még 7%-ot az értékéből. Ismét zuhant a SOL, a LUNA, a BNB és a DOT árfolyama is. Ha valaki esetleg zöld színre vágyik, akkor neki ajánlhatjuk a Safemoont például, amely az elmúlt időszak legjobban teljesítő coinja lett. De nyert a QNT és az ATOM is, bőven 10% feletti növekedést produkálva.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: kriptopénz, bitcoin