Medve vagy bika piac vár a kriptovalutákra idén?

Medve vagy bika piac vár a kriptovalutákra idén?
A héten sok befektető esett pánikba, amikor a bitcoin árfolyamát 33 ezer dollár környékén is látta.

Az eheti árfolyamesés mögött is a FED legutóbbi ülése állhat - írja a bitcoinbazis.hu. Azonban a mélyrepülés már múlt szombaton megkezdődött, amikor először 39 000 dollárról 36 000 dollárra esett vissza a BTC árfolyama. Később a nap folyamán egészen 35 000 dollárig süllyedt a bitcoin, és végül ezen a szinten konszolidálódott. Vasárnap a kriptovaluta megpróbált ugyan egy kicsit talpra állni, de ez nem sikerült, hétfő reggel valamivel 36 000 dollár feletti csúcsot ért el.

És ekkor kezdtek komolyra fordulni a dolgok. Néhány ördögi vörös gyertyával az árfolyam hirtelen 33 000 dollárig zuhant. Ez egyetlen nap alatt több száz millió értékű likvidált pozíciót hagyott maga után, tovább erősítve a már kialakult szélsőséges félelmet a piacon. Az árfolyam azonban ugyanazon a napon fel is pattant, egészen 37 000 dollár fölé. A napon belüli +/- 10% még a bitcoin esetében is extrém mozgás, a piac óriási volatilitást mutatott. És még csak ezután érkezett a FED.

Közvetlenül a FED találkozó után a Bitcoin és a Wall Street karöltve zuhant fej-fej mellett, mivel Powell a kereslet és a kínálat egyensúlyát okolta azért, mert a fogyasztói árindex jóval meghaladja a Fed 2%-os célját. Továbbá az elnök azt mondta, hogy “a Fed idővel el fog térni a nagyon alkalmazkodó politikától egy lényegesen kevésbé alkalmazkodó politikára tér majd át”. Ez pedig beverte az utolsó szöget a kockázatos eszközök koporsójába.

A fentiek alapján egyértelműnek látszik, hogy hosszútávon medve piac várhat a bitcoinra. A hodlerek veszteségei egyre nőnek, ami miatt egyes befektetők pánikba esnek a jelenlegi árak mellett. Több elemző szerint azonban nem ilyen egyérelmű, hogy idén medve vagy bika piac vár a kriptovalutákra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!