Lezárult a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése

Lezárult a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése
Lezajlott a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesüléséhez kapcsolódó technikai és informatikai átállás. Az egyesült MKB Bank április 5-étől 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel szolgálja ki az ügyfeleket. Az egyesülés lezárulásával újabb mérföldkőhöz ért a magyar pénzügyi piacon meghatározó szerepet betöltő, egységes bank létrehozására irányuló építkezés, amelynek következő állomása a Takarékbank integrálása. Az átállásnak és a rendszerek ismételt, biztonságos üzembe helyezésének köszönhetően az MKB Bank szolgáltatásai zavartalanul működnek, és a bankfiókok is a szokásos nyitvatartás szerint várják az ügyfeleket.

Az egyesült MKB Bank 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel van jelen, ezzel az ügyfeleknek a korábbinál több helyszínen biztosítja a személyes ügyintézés lehetőségét. A továbbiakban betéti bankkártyával országosan közel 1.100 helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank automatáiból is vehető fel készpénz a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért.

„Két stabil, kiemelkedő üzleti teljesítményt nyújtó, magyar tulajdonú hitelintézet egyesítésével, rekord idő alatt sikeresen megvalósítottuk a történelmi jelentőségű hármas bankfúzió egyik legnagyobb lépését. A terveknek megfelelően folytatjuk a munkát a Takarékbank csatlakozására való felkészüléssel, valamint merőben új ügyfélélményt nyújtó digitális szolgáltatásaink bevezetésével" – nyilatkozta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. és az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A korábbi Budapest Bank-fiókok arculata megváltozott, és a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működnek tovább. A Budapest Bank 14 korábbi – 4 fővárosi és 10 vidéki – fiókjánál tapasztalhatnak az ügyfelek teljes imázsváltást. Az MKB Bank továbbá újra megnyitotta átalakított, 500 négyzetméteres fiókját a GoBuda Mall bevásárlóközpontban.

Valamennyi ügyintézési és kommunikációs csatornán – az internetbankban, a mobilapplikációban, a számlakivonatokon, a postai és elektronikus leveleken – is az MKB Bank adataival és logójával találkozhatnak a Budapest Bank korábbi ügyfelei.

Építkezés, stabil alapokon

Az MKB Csoport a 2021-es pénzügyi évet 77,7 milliárd forint egyszeri tételektől megtisztított, korrigált adózott eredménnyel zárta, amivel története legkiemelkedőbb eredményét érte el. Mérlegfőösszege egy év alatt több mint 19%-kal gyarapodott, az év végén meghaladta a 3.300 milliárd forintot. A Budapest Bank szintén az előzetes terveken felül teljesített 2021-ben, mérlegfőösszege 7%-kal, 2.530 milliárd forint fölé emelkedett.

A Magyar Bankholding csoport a hazai pénzügyi piac meghatározó, tisztán magyar tulajdonú szereplője. Piacvezető a vállalati szegmensben, azon belül a nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos mikro-, kis- és középvállalati szektor hitelezésében. Az agrár- és élelmiszer-ipari üzletága összesített 25 százalékos piaci részesedéssel szintén a piac első számú szereplője. A csoport lízing területen is piacvezető összesített állomány alapján, 20 százalékot jelentősen meghaladó piaci részesedéssel.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!