Komolyan vizsgálódik a GVH az ingatlan.com üzemeltetőjével szemben

Komolyan vizsgálódik a GVH az ingatlan.com üzemeltetőjével szemben
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az egyik legnagyobb hazai ingatlanhirdetési portállal szemben. A vádak szerint az Ingatlan.com Zrt. fontos információkat hallgat el a hirdetők elől, és megtéveszti a fogyasztókat.

A GVH sajtóirodája pénteken adta ki azt a közleményt, melyben kifejtették, hogy eljárást indítanak az ingatlan.com üzemeltetőjével szemben. A portál különböző hirdetési csomagokat kínál magánhirdetőknek és ingatlanirodáknak. A hirdetés-kiemelés, vagyis egy-egy hirdetés előre sorolása egy speciális kreditrendszer alapján történik, melynek részleteit a portál feltehetően elhallgatja a fogyasztók elől - írja a media1.hu.

A GVH közleménye szerint a problémát az okozza, hogy a hirdetők nem kapnak egyértelmű információkat a kreditrendszerről, nem tudják, hány kreditet írnak jóvá nekik a kifizetett csomag után, de azt sem, hogy tulajdonképpen hogy befolyásolják ezek a hirdetések sorrendjét. A GVH feltételezi, hogy az ingatlan.com arról sem tájékoztatja a hirdetőket, hogy az oldalon jelen lévő ingatlanirodák hirdetéseit előbbre pozícionálják a kizárólag számukra elérhető licit-lehetőségek miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal leszögezte, hogy az eljárás megindítása még nem jelenti azt, hogy valóban jogsértés következett be. A vizsgálat során a feltételezett jogsértésre keresnek bizonyítékot. Ennek időtartama legalább három hónap, ami két alkalommal meghosszabbítható.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!