Hat hónapos mélypontra zuhant a bitcoin

Hat hónapos mélypontra zuhant a bitcoin
A bitcoin (BTC) árfolyama az elmúlt 12 órában 7,5%-ot esett a tegnapi 43.328 dollárról 38.258 dollárra, ezzel 6 hónapos mélypontra zuhant.

A mai árzuhanás eddig mintegy 50 milliárd dolláros mínuszt jelent a teljes kriptopiacon. A piaci kapitalizáció 2021 november eleje óta lassú csökkenést mutat, amikor is 3 billió dolláros csúcsot ért el - írja a bitcoinbazis.hu. A befektetők most azon tűnődnek, hogy mi okozta az árfolyamesést. Néhányan a bitcoin bikára, Raoul Palra mutogatnak, aki állítólag eladta az összes bitcoinját, és csak egy maradt neki. A Rekt Capital Twitter fiókja megjegyezte, hogy a jelenlegi minta nagyban hasonlít a 2021 szeptember végi árfolyam mozgásához. Akkoriban a bitcoin többször is bezuhant nagyjából 52 000 dollárról 41 300 dollárra, majd november elején 69 000 dollárig emelkedett.

Nem a BTC az egyetlen kriptó, amely ma bezuhant. Hasonlóan viselkedett a Ether (ETH), a Binance Coin (BNB), a Solana (SOL), a Cardano (ADA) és a Ripple (XRP) is, melyek mind komoly korrekciót szenvedtek el (6,3% és 10% közötti esés) az elmúlt 12 órában.

A piaci kapitalizáció szerinti tíz legnagyobb érme közül összességében az ADA szenvedte el a legnagyobb veszteséget, mivel 10%-kal zuhant az árfolyama, 1,21 dollárra. A SundaeSwap mai hibás indulása a jelek szerint nem segített az érme helyzetén.

A Forbes munkatársa, Billy Bambrough egy mai cikkében felvetette, hogy a befektetőket feltételezhetően megzavarták a Federal Reserve Bank közelmúltbeli bejelentései, miszerint emelni fogja a kamatlábakat. A cikk írásakor 39 000 dollár körül mozgott a bitcoin. A kereskedési platformok arról számoltak be, hogy a bitcoin és az altcoinok esetében összesen 725 millió dollár értékű pozíciót likvidáltak a kereskedők az elmúlt 24 órában.

Az S&P 500 1,1%-os csökkenéssel zárta a tegnapi kereskedést, a NASDAQ 1,3%-kal, a Dow Jones 0,89%-os mínuszban van.

Ha ez még nem lenne elég, a származtatott termékek piaca is visszaesett. A CNBC arról számolt be, hogy a Nasdaq 100 határidős indexe a Netflix kiábrándító eredményjelentését követően bezuhant. A streaming-óriás részvényei több mint 19%-ot estek a csütörtöki kereskedés során.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!