Ennyi volt! - Már a milliós értékű NFT-ket is le lehet torrentezni

Ennyi volt! - Már a milliós értékű NFT-ket is le lehet torrentezni
Úgy tűnik, hogy nem járt jól az, aki milliókat fizetett egy NFT-ért, mivel a nem-helyettesíthető tokeneket már le is lehet torrentezni.

Az utóbbi időben bizonyára ti is hallottatok róla, hogy milyen nagy népszerűségnek örvend az NFT, vagyis nem-helyettesíthető tokenek. Hogy pontosan mi is az, arról mi is írtunk egy ismertetőt, de a lényeg az, hogy a gyűjtők ma már képesek horrorösszegeket költeni bizonyos digitális műalkotásokért, mémekért, sőt Twitter bejegyzésekért - írja a leet.hu.

Geoffrey Huntley programozó most érdekes módon mutatta ki, hogy mit is gondol erről.

Létrehozta ugyanis az The NFT Bay nevű oldalt, ahonnan természetesen ingyen le lehet tölteni az NFT-ket, annyit, amennyit csak szeretnénk. Huntley szerint a lényeg, hogy az emberek lássák, hogy az amire több százmillió forintnyi összeget költenek el. Vagyis, hogy lássák: amiért ennyit fizetnek, azt egyetlen kattintással le lehet tölteni a netről.

Ahogy arról a Motherboard beszámolt, itt összesen 17 gigabájtnyi adat tölthető le. A programozó szerint a probléma az NFT-kkel az, hogy maga a kép vagy videó nem tárolódik a blokkláncokban. Ez azt jelenti, hogy az adat nincs biztonságban: ha elszáll a webszerver, a kép és a videó is elveszik.

Az oldal ellenzői szerint a jogtulajdont nem lehet ilyen egyszerűen letölteni. A kérdés csak az, hogy ér-e milliókat az a bizonyos jogtulajdon? A programozó viszont úgy véli: az utókor legalább látni fogja, hogy egy időben milyen furcsa volt a világ, és mire költöttek emberek pénzt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: torrent, NFT