Egyre többen birtokolnak bitcoint

Egyre többen birtokolnak bitcoint
Egy friss elemzés azt mutatja, hogy a kisebb mennyiségű bitcoint birtokló címek komoly felvásárlói tényezőt képviselnek az egy évvel előtthöz képest gyengécske BTCUSD piacokon, és segítenek erős ellenállás szinteket kialakítani.

Viszont még mindig a bálnák birtokolják a legtöbb érmét, négyszer annyit, mint a kisebb mennyiséggel bíró tárcacímek - írja a bitcoinbazis.hu. A Glassnode elemzése vizuálisan bemutatja, hogy a kis mennyiségű BTC-t birtokoló címek tovább gyűjtögetnek, miközben a bálnákra inkább az értékesítés jellemző. A 10 BTC-nél kevesebbet birtokló címeket rákoknak, garnéláknak is szokták nevezni, míg a bálnák azok a címek és tulajdonosok, amelyekben 1000-nél is több bitcoin pihen.

A bálnák folyamatosan értékesítenek

Az adatok azt mutatják, hogy a medvepiacon a bitcoin garnélák 14%-ról 15.3%-ra növelték a részesedésüket a bitcoin kínálati tortán/ábrán. Azt mondjuk már ettől az elemzéstől függetlenül is lehetett látni, hogy a bitcoin 20 ezer dolláros árfolyamsávba zuhanása nagyon vonzó befektetéssé varázsolta a BTC-t a kisbefektetők számára. A piac történetében pont ezen időszak alatt vásároltak a legkisebb befektetők a legtöbbet, közel 60,500 BTC-t havonta. Ez pedig hozzájárult ahhoz, hogy ez a BTC birtokos csoport egyre nagyobb szerepet játszik a támasz szintek kialakításában a medvepiacokon.

A növekedés csak gyorsult az elmúlt hónapokban, ahogy egyre bizonytalanabb gazdasági környezet van kialakulóban. Geopolitikai problémák a világ minden részén éreztetik hatásukat. A számok azt mutatják, hogy a kisbefektetők, bitcoin garnélák nem csak ott vannak a hálózaton, de nagyban hozzájárulnak a növekedéshez is, a medvepiac ellenére. Viszont a bitcoin bálnák az év eleje óta folyamatosan értékesítik készleteiket. Egy legutóbbi Arcane elemzés is kimutatta, hogy a nagybefektetők a Terra ökoszisztémájának összeomlása óta 236 ezernél is több BTC-t adtak el. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: bitcoin, bálnák